Andrea, Ilma
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mattias Özgunnak, a svéd másodosztályú Degerfors játékosának nem volt jó meccse a héten. A 83. percben akart beállni az Östers ellen, de a pályát elhagyó csapattársával olyan bénán pacsizott, hogy az véletlenül belenyúlt a szemébe. Ráadásul olyan durván, hogy emiatt le is kellett cserélni!

 • Párizsban egy ideje elég divatos az úgynevezett párizsi méz, ami úgy készül, hogy a város különféle épületeinek tetein méhkaptárakat helyeznek el, az állatok pedig a környék balkonjairól gyűjtött nektárból készítenek mézet, ami a hozzáértők szerint egészen különleges ízű, ugyanis nagyon változatos, hogy milyen növényekből tudnak alapanyagot gyűjteni.

  A Notre Dame-ban is élt egy nagyjából 200 ezer méhből álló kolónia, ami évente mintegy 75 kg mézet állított elő.

  „Először azt hittem, hogy a három kaptár elégett, nem voltak információim. Aztán láttam műholdképeken, hogy nem így van, és utána a székesegyház szóvivője is elmondta, hogy ki-be röpködnek a kaptáraikba" - mondta Nicolas Geant, a Notre Dame-i méhészet vezetője.

  A méhek szerencséje az volt, hogy nem a beszakadt és leégett tetőn voltak a kaptáraik, hanem a katedrális közvetlen közelében, a sekrestye tetején.

  (AFP)

 • 57378639 2207372519308437 7982499510515400704 n

  TV2 Mokka, ma reggel. Ahogy a képet közzétevő júzer fogalmazott:

  Az egyik fidesztévében megint több régi akciófilmet néztek, mint vasárnapi misét avagy a TV2-ben nem Victor Hugo a legolvasottabb szerző.

  (via)

 • Szerbiában látogatta meg Orbán Viktor azt a családot, amelynek tagjai külhoni magyarként egymilliomodikként tették le az állampolgársági esküt még 2017 decemberében. A kormányfő megtekintette a gunarasi gazdálkodó, Lajkó Miklós teheneit, felidézte saját gyermekkorát, amikor náluk otthon a teheneket kihajtották az utcára, és azok maguk mentek ki a legelőre, este pedig szépen hazatértek.

  Orbán Viktor ezután  előre eldöntött kérdést tett fel Lajkóék kisfiának, akitől azt kérdezte, "Szerettek itt lakni? Gyereknek lenni jó itt, nem?", majd gyorsan meg is válaszolta ő maga: "Én szerettem falun lenni, az jó dolog". A miniszterelnököt ezután a házban látjuk viszont, ahol az előtt a kép előtt ül, amely őt, Kövér Lászlót és a Lajkó-családot ábrázolja 2017-ben az ünnepélyes állampolgársági eskün a Parlamentben, majd dedikálja is a fotót.

  Mindehhez lazán kapcsolódik, hogy május 26-án tartják az EP-választásokat, és Orbán Viktor nemrég levélben kérte a külhoni magyar állampolgárokat arra, hogy szavazzanak a magyarországi listára.