Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha ön is Iphone-t használ, és gyakran nyúl a számológép alkalmazáshoz, akkor valószínűleg már ismeri ezt az apró trükköt, amibe én csak a minap botlottam bele, hogy egy iszonyú hangos sóhajtás közepette essen le egy mázsás kő a szívemről:

  van megoldás, ha elrontok egy számjegyet, nem kell kitörölni az egészet!

  Aki viszont nem ismerte volna, annak mutatom:

  Ami engem illet,

  • 157
   Nem ismertem a trükköt, köszi!
  • 98
   Ezer éve tudok róla, abakusz nem kéne, boomerkém?
 • Tiszteljük felebarátaink elmebaját, ahogy Rejtő mondta annak idején. Ha éppen van bő másfél órája, akár rá is bökhet a play gombra, nem fogja megbánni.

 • A bécsi önkormányzat hétfőn új mobilalkalmazást mutatott be, amellyel az autójuk helyett a gyaloglást, a kerékpárt vagy a tömegközlekedést választó lakosok ingyen színházjegyhez vagy múzeumi belépőhöz juthatnak. Christina Hubin programvezető szerint ha valaki átlag 15 napon keresztül a tömegközlekedést használja munkába járáshoz, hozzájuthat egy ingyen belépőjegyhez.

  Kulturális élménnyel szeretnénk jutalmazni a CO2-kibocsátás csökkentését

  – mondta el az erről szóló sajtótájékoztatón Peter Hanke, a városi közgyűlés digitális területtel foglalkozó képviselője.

  Az applikáció alapja egy követőrendszer, amely felismeri a közlekedési módokat, és képes megmutatni, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg használatuk által a gépkocsikhoz képest. Minden megtett 20 kilométernyi út szén-dioxid-kibocsátás megtakarítása ún. „kulturális zsetonra” jogosítja fel a járművét otthon hagyó autóst. A zsetonokat a programhoz csatlakozó négy kulturális intézménybe – egy-egy múzeumba, kiállítóterembe, koncertterembe és színházba – szóló jegyre lehet beváltani.

  A féléves tesztidőszak február 26-án kezdődik mintegy ezer felhasználóval. Ha eredményesnek bizonyul, őszre mindenkire kiterjesztik.  Az osztrák főváros napi 1 eurós áron biztosít hatékony tömegközlekedést 1,8 millió lakosa számára, amennyiben éves bérletet váltanak. Bécsben mára több az éves metró-, busz- és villamosbérlet, mint a bejegyzett gépkocsik száma, írja az MTI.

  A január elején hivatalba lépett konzervatív-zöld osztrák koalíciós kormány 2040-re – azaz az európai célkitűzés előtt tíz évvel – szeretne karbonsemlegessé válni.

 • A nottinghami Science and Curiosity fesztivál egyik fő attrakciója lesz a lezuhanó repülőgép élményét imitáló szimulátor, van neki saját beharangozó trailere is:

  8 font (3100 forint) lesz rajta egy menet, és külön kiemelik, hogy nem lehet benne megsérülni, nem fogják a repülőkabinnak berendezett konténert felborogatni vagy ilyesmi, csak a hangulatot igyekeznek átadni az összes érzékszervünkön keresztül.

  (A San Francisco-i Calacademy tudományos múzeumban egyébként van egy erre távolról emlékeztető attrakció, ami az 1906-os nagy földrengés élményét igyekszik átadni, az kimondottan jópofa.)

  (via)