Ilona
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • John Wick 3, Laurence Fisburne és Ian McShane. Menő.

 • Az orosz elnök szombaton az osztrák külügyminiszter esküvőjére ugrott be egy táncra, amiről eszembe jutott az az évről-évre egyre szürreálisabbá váló jelenet, amikor Putyin 2007 nyarán azzal a Gyurcsány Ferenccel együtt járta a csárdást, aki azóta az orosz befolyás ádáz ellensége lett.

  "[Az orosz elnök] a lépéseket saját elmondása szerint Gyurcsány Ferenctől igyekezett ellesni"

  – mondta 11 évvel ezelőtt a köztévé riportere.

  Névtelen.png

  A beszámolót valamiért nem lehet beágyazni ide, de a Nemzeti Audiovizuális Archívum oldalára átkattintva meg lehet nézni.

 • Celeste Ayala argentin rendőrnő épp az egyik kórházban teljesített szolgálatot, amikor meghallotta egy csecsemő sírását. Kiderült, a kisfiút hat testvére mellől hozták el, mert édesanyja nem tudna megfelelően ellátni, a mentők alultápláltság miatt szállították kórházba. Az ápolóknak, orvosoknak azonban annyi munkájuk volt, hogy nem tudták azonnal megetetni az éhes, síró babát.

  A rendőr ekkor úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgokat, és miután engedélyt kapott az orvosoktól, magához emelte az ismeretlen kisfiút, majd szoptatni kezdte.

  Láttam, hogy éhes, mert már a kezét tömködte a szájába, így megkérdeztem, hogy megszoptathatom-e. Szomorú pillanat volt, összetörte a szívem, hogy ilyen állapotban kellett látnom a babát, a társadalomnak figyelmesebbnek kellene lennie a gyerekekkel, ilyen dolgoknak nem lenne szabad történniük

  – nyilatkozta a rendőrnő a helyi lapoknak. A gyerek a szoptatás után hamar lenyugodott.

  Celeste kollégája, Marcos Heredia rendőr szerint a kórház dolgozói a szoptatás előtt hangosan koszosnak és büdösnek nevezték a babát, ám a rendőrnőt ez sem zavarta.

  A történetet és a szoptatásról készült képet a rendőrnő kollégája töltötte fel az internetre, az eredeti poszt már 100 ezer megosztásnál jár.

  „Meg akarom osztani a világgal a szeretetteli cselekedetet, amit ma ezért a kisbabáért tettél, akit nem ismersz, és mégis hezitálás nélkül, anyaként gondoskodtál róla. Nem érdekelt, hogy koszos-e vagy sem, hiába nevezte annak a kórházi személyzet. Szép munka, partner" – írta a kép fölé. (Sun)

 • Érdekes konstrukcióba botlottam az Arm the Armour fegyverblogon:

  egy 45-ös Colttal keresztezett lovassági szablyába

  A modern hadseregek nehezen szabadultak meg az évezredeken át A Fegyvernek számító kardtól, különösen az I. világháború elején még valamiért használható fegyvernemnek tartott lovasságban. Csakhogy közben a kard helyett a pisztolyok váltak a legfontosabb közelharcfegyverré, úgyhogy az amerikai hadsereg Rock Island Arsenal fegyverműhelye kísérleti jelleggel összeforrasztotta a múlt és a jövő oldalfegyverét: egy 1911-es mintájú Coltot ráforrasztottak egy újgenerációs (a hagyományos ívelt helyett a döfésre jobban alkalmas egyenes pengéjű) szablya markolatára, sőt, a célzás megkönnyítése végett még egy kihúzható válltámasszal is ellátták. 

  tumblr pc8c4rCAF61u442p8o3 1280