Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az előzetesen becsült ár csaknem húszszorosáért, mintegy 140 ezer fontért (55 millió forintért) árverezték el John Lennon egyik híres kerek napszemüvegét a londoni Sotheby's online árverésén, írja az MTI.

  Ez a rock and roll történetének egyik leglegendásabb napszemüvege

  - mondta Gabriel Heaton, az aukciósház munkatársa.

  Előzetesen úgy becsülték, hogy az 1980-ben meggyilkolt Beatles-tag szemüvegét 8000 fontért fogják értékesíteni.

  napi
  Fotó: Sotheby's

  Az ereklye eredeti tulajdonosa, Alan Herring, aki az 1960-as évek végén sofőrként dolgozott a Beatles együttesnek, fél évszázadon át őrizte a szemüveget. Mint elmondta, John Lennon egyszer a kocsiból kiszállva a hátsó ülésen hagyta azt. Mivel a szemüveg meg volt sérülve, Herring megkérdezte a zenészt, megjavíttassa-e neki. Lennon azt válaszolta: ne fáradjon vele, úgyis csak a stílusos kinézet miatt viseli.

  Az árverésen eladásra kínáltak a világsikerű Beatleshez kapcsolódó több emléktárgyat is. George Harrison hippinyaklánca például 10 ezer fontért (3,9 millió forintért) kelt el.

 • De most tényleg: hiába küldte el a jó édesanyjába a nyomorult agyatlan debil diákot a tanár, amiért ellenzéki pártszimpátiáját hangoztatta a szólás szabadságát taglaló órán, még neki kellett elnézést kérnie a gyerektől.

  Valami eltörött, ha már a rendszerhűségben sem lehet biztos az ember.

  Történt, hogy az orosz kormánypárt regionális képviselője az Orosz Alkotmány Napján elment a dél-oroszországi Sahti iskolájába, ahol a vele beszélgető diákok egyike közölte: ő bizony az Orosz Föderáció Kommunista Pártjába (KPRF) – azaz a rendszerbe illeszthető, de ellenzéki – pártba fog lépni. Az Egységes Oroszország képviselője megdicsérte, hogy helyes dolog, ha van saját véleménye, még helyesebb, ha hangoztatja is – írta a Newsru.com.

  A diák még egyet facsart a dolgon és azt mondta, akkor tehát idővel majd a barikádok ellenkező oldalain fognak állni. Jekatyerina Sztyenyakina ezt is mosollyal fogadta. 

  Aztán jött a szólásszabadság témáját taglaló óra, ahová berontott az ifjú osztályfőnök és leordította a fiút.

  „Te agyatlan, az anyucikáddal bejössz és szépen kiiratkozol, különben én nem maradok osztályfőnök...(Várjon – szólt volna közbe a diák.) Kussolj te idióta! Baszd meg, ez az ember segíti az iskolát, bútorokat szerez be... Nyomorult elmebeteg vagy, jelentem a tanfelügyeletnek!”

  Sajnos aztán Sztyenyakina képviselőnő közölte, hogy szerinte a fiú nem tett semmi rosszat, ezzel elég nyilvánvaló volt, hogy az egyébként ifjú, minden tekintetben a putyini évtizedekben szocializálódott osztályfőnök elszámolta a politika tektonikus mozgását. Így elmozdították osztályfőnöki pozíciójából, és még bocsánatot is kellett kérnie a fiútól és a szüleitől is, ami az internet nélkül nem is lenne bocsánatkérés.

  Mondjuk, annyira nem sikerült: elismerte, hogy szakmailag helytelen volt a reakciója, ezért bocsánatot kér, de azzal folytatta, hogy a diák megalázóan viselkedett a képviselőnővel. És a végén jött az aduász:

  „Felhívnám a figyelmet arra, hogy akik ezzel a banális történettel összoroszországi tűzet szítottak, vajon milyen érdekeket követnek és mi a céljuk.” 

 • Elég jó árukapcsolásnak tűnik az ARTscendent ma esti bulija a Dürerben, ahol nem csak a psytrance-rajongók, de a kortárs művészet iránt érdeklődők is jól érezhetik magukat. Mielőtt élesedne a táncparketten a helyzet, kalapács alá kerül a vizionárius művészet néhány jeles, kortárs alkotójának munkája: lehet licitálni például Jonathan Ouisse "Kétfejű kentucky kakas kozmikus támadása" című teljesen őrült, de nagyon izgalmas látomására, de lesznek festmények Jakócs Dorkától és Kay Roytól is. 

  Bónusz, hogy aki ügyesen licitál és képet vásárol, az alkotók támogatása mellett jótékony célt is szolgál, mert a szervezők a bevétel egy részét egy olyan alapítványnak szánják, ami halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatásával foglalkozik.

 • Emlékeznek még az Uristen@menny.hu-ra? Jó 20 éve készült magyar játékfilm, amiben az Úristen (a fiatal Végh Zsolt) leejti a mennyország kulcsát a földre, aztán pedig ő maga is leesik. A halandók között kipróbálja a sört, a cigit, találkozik kurvával, hittérítővel, és amerre jár, rácsodálkozik a világra, és csodát tesz. A filmet Kálmánchelyi Zoltán, Stefanovics Angéla és Végh Zsolt rendezte.

  Ugyanez a csapat ma indított egy Youtube-csatornát egy új influenszernek, Anzselika Habpatronnak, aki egyesíti magában a cuki naivát, a horoszkópos kolléganőnket, a reménytelenül egyszerűen gondolkodó összes ismerősünket, és a saját magát világ elé táró influenszerpalántát az influenszervilágból jól ismert kézmozdulatokkal, kifejezéseikkel, vágási ritmussal. 

  Szóval Anzselika friss influenszer, aki szépen, illatos papírra kézzel írt levelet küld a Google-nek, hogy megtudja, összeillik-e a pasival, akit kinézett magának.

  És hogy miért a Google-nek ír?

  Mert a Google sokkal többet tud a pasiról, mint ő maga, és mindkettejüket is sokkal jobban ismeri, hiszen az összes adatukat, netezési szokásaikat, érdeklődésüket ismeri, és még azt is tudja, hogy mikor merre járnak.

  A videó abszurd és vicces formában hívja fel a figyelmet az adatvédelem fontosságára, azaz hogy

  MIÉRT NE ÍRJUNK KI MAGUNKRÓL MINDENFÉLÉT AZ INTERNETRE.

  Anzselikát Stefanovics Angéla személyesíti meg, aki a kultikus Uristen@menny.hu-ban a kurva szerepét játszotta, de azóta sok más filmben is szerepelt, színházban is gyakran feltűnik, (én Pintér Béla (egy tüntetőTitkaink, Kaisers TV Ungarn darabjaiból ismerem), és direkt nem írom le, hogy milyen bank milyen reklámjával lett igazán ismert országosan.

  Anzselika több videót is beharangozott, azt kifejezetten várjuk, amiben M&M-s turmixot készít, meg amiben tamponból csinál kiskakast, aztán nagy kakast. Anzsit a Youtube-on itt lehet követni, Instán pedig itt nyomul.

  Anzselika Habpatron, influenszer
  Anzselika Habpatron, influenszer
  Fotó: Anzselika Habpatron / Facebook