Konyhanyelven a mellrákról – egy érintett dietetikus könyve
Arató Györgyit 9 évvel ezelőtt, 30 évesen diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Most könyvet írt, hogy segítsen a sorstársainak.
Bár dietetikusként dolgozott, korábban nem foglalkozott daganatos betegekkel. Betegsége miatt kezdett felkutatni könyveket, cikkeket a témában, és azt tapasztalta, hogy magyar nyelven egyszerűen nincs speciálisan ezzel a betegséggel foglalkozó kiadvány, amely korrekt, megbízható információkat adna át. Amit talált, az vagy nagyon általános, vagy nagyon szélsőséges volt, vagy pedig el akart adni valami „csodamódszert”. A kórházi folyosókon beszélgetve szembesült vele, hogy mennyi tévhit, városi legenda kering a betegek közt. Rengeteg diéta és étrend-kiegészítő létezik, amik nemhogy nem segítenek, de kifejezetten ártalmasok lehetnek.
Ezért fogott könyve megírásába, ügyelve, hogy az ismereteket közérthetően, „konyhanyelven” fogalmazza meg. A konyha nyelve szó szerint is visszaköszön művéből, mivel annak második fele egy receptgyűjtemény, amelynek segítségével az érintettek az éppen aktuális állapotukhoz tudják igazítani az étrendjüket.