Egy kínai kormánylap szerint szuggerálással a főtt tojásból nyers tojást lehet csinálni
Ezt és nem kevesebbet állít egy olyan „szakmai” lap, amit a kínai kormány ad ki. A tudományos szaklapnak kikiáltott Pictorial Geography korábban arról számolt be, hogy egy kísérlet során bebizonyították, „mentális erővel, szuggerálással” sikerült a főtt tojást újra nyerssé változtatni.
Két hónapja megint megjelent egy tudományos cikk ebben a lapban, és már képeket is mellékeltek arról, hogy ezeket a visszacsinált tojásokat miként inkubálták, hogy csibék szülessenek belőlük. Ezzel eléggé felzaklatták a többi tudóst.
A hatóságok nyomozást indítottak a cikk alapján, de végül felfüggesztettek minden eljárást. Viszont amikor a Nejing News megkereste a Pictorial Geography egyik vezető íróját, ő azt mondta, hogy a kísérlet teljesen valós volt. Őt is sokkolta az eredmény, viszont neki sincs információja arról, miként lehetett főtt tojásból nyerset csinálni. De szerinte csodák még simán megeshetnek, ugyebár. (Ezt kijelenteni egy elvileg tudományos lap által közölt kísérlettel kapcsolatban talán nem annyira bölcs dolog.)
És amúgy is ki akarna főtt tojásból újra nyerset csinálni? Hol lenne jó ez a gyakorlatban?
Mi értelme az egésznek?
Tegyük fel, véletlenül eggyel több főtt tojást csináltunk reggelire. Fogjuk azt az egyet, majd 20 percig feszülten szuggeráljuk, hogy megint nyers legyen. Hogy ez sikerült, visszatesszük a hűtőbe. De nem logikusabb a főtt a tojást betenni a hűtőbe? Vagy megenni?
(Vice)