Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyon megosztóra sikerült a The Last of Us harmadik epizódja, ami közel 80 percen keresztül mutatta be Bill és Frank kapcsolatát, háttérbe szorítva a két főszereplőt, illetve a fősztorit.

  Épp emiatt sokan csak egy fillérnek tartják, ráadásul a homoszexuális vonalat sem értékelte mindenki, miközben a másik oldal a tévé történelem egyik, hanem legjobb sorozat epizódjának tartja a harmadik részt.

  Paul Schrader, aki Martin Scorsese 1976-os Taxisofőr című klasszikusának társírója, szintén megnézte egy barátja unszolására, de nem igazán vette le őt a lábáról az apokalipszis utáni szerelem.

  Facebook-bejegyzésében így fogalmazott:

  THE LAST OF US. Ezt muszáj megnézned, mondta nekem egy barátom, de én mondtam, hogy ez egy zombis sorozat. Mire ő azt mondta, hogy igen az, de nagyon jó, így megnéztem. Az első 35 percben már zombik mászkáltak az utcán, szóval le is kapcsoltam. A barátom azzal jött, hogy de a harmadik részt látnom kell. Megnéztem. Egy szuper giccses,  meleg eutanázia melodráma volt, de legalább nem voltak élőhalottak. Mit nem veszek észre?

  Az író tehát nem volt elragadtatva Frankéktől, így sanszosan nem is fogja befejezni az évadot.

 • Nem egy mindennapi történet, az biztos!

  házaspár
  Fotó: instagram

  Idilli boldogságban él Kayla és Aaron Capener, akik immáron 13 éve ismerik egymást, de eleinte csak legjobb barátnők voltak. 

  Kapcsolatuk 2010-ben kezdődött, amikor a ma már férfiként élő Aaron a Tennesseeben élő nagymamájához költözött, egy sarokra Kayláék házától. A lányok nem csak osztálytársak, de legjobb barátnők is lettek, a jó viszony pedig annak ellenére fennmaradt köztük, hogy Aaront fél évvel később az édesapja vette magához, így csak telefonon, illetve a nyári szünetben tudtak találkozni.

  Aaron 18 éves coming outolt, mint transznemű férfi, barátnője pedig ekkor is teljes támogatását fejezte ki. Két évvel később visszaköltözött Tennesseebe, immáron férfiként, de Kaylával továbbra is tartotta a kapcsolatot, sőt: egy idő után találkáik egyre gyakoribbá váltak, majd rövid időn belül rájöttek, talán többet éreznek a másik iránt, mint barátság. Kapcsolatuk 2021. decemberében ért fordulóponthoz, amikor szűk családi körben kimondták a boldogító igent. A házaspár most új otthon és családot tervez, addig pedig három kutyájukat nevelik.

  „Szeretem, hogy hatalmas szíve van. Olyannak látom őt, amilyen igazából, semmi más nem számít” – mondta Kayla.

 • Talán kapnak a rajongók végre egy tisztességes Resident Evil-filmet ezúttal?

  jill
  Fotó: YouTube

  2023 nyarán érkezik a Resident Evil: Death Island című animációs film, amiben a D.S.O. ügynöke, Leon S. Kennedy azt a feladatot kapja, hogy mentse meg Dr. Antonio Taylort az elrablóitól, ám egy titokzatos nő közben a nyomába ered.

  Eközben Chris Redfield San Franciscoban nyomoz egy zombi járvány kitörése miatt, aminek nem tudják azonosítani a forrását, mindössze annyi a közös pont, hogy az összes áldozat járt az Alcatraz szigeten nemrég. Chris és csapata így elindulnak a szigetre nyomozni, ahol felfoghatatlan horror várja őket.

 • Február 10-én kerül a polcokra a Harry Potter Hogwarts Legacy című játék, amit a transz-közösség egy része már megjelenés előtt bojkottálni akart J.K. Rowling miatt, illetve azokat a tartalomgyártókat is sorra abuzálják verbálisan, akik streamelik a játékot a neten.

  0490057242 5mb
  Fotó: Northfoto

  A roxforti kaland során a játékos azonban találkozhat a Harry Potter-világ első transznemű figurájával, Sirona Ryannel, aki a Három seprű kocsma tulajdonosa, és egy küldetés is köthető hozzá.

  Azonban ebben is sikerült megtalálni a "hibát", többen hangot adtak annak, hogy hiába nincs benne közvetlenül J.K. Rowling keze az írásban, sikerült így is egy sértő névvel illetni a figurát.

  Ugyanis az a probléma, hogy a Sirona nevében ott a "sir", azaz az angolban az "úr", illetve a Ryan név is túlságosan maszkulin a felháborodottak szerint.

  Ezzel csak az a probléma, hogy a Sirona a gyógyítás istennője, akit főként a gallország középső keleti részén és a dunai mészek mentén imádnak, és tökéletesen passzol a karakterhez, aki férfiból vált nővé a történet szerint, egyfajta újjászületésként.

  A Ryan pedig egy nagyon gyakori ír vezetéknév, így ezzel sincs különösebb probléma.

  Ennek ellenére születtek olyan Twiter-posztok, hogy nem tudják tisztelni emberként azokat, akik megveszik a játékot, illetve egyesek már "levegőt sem bírnak venni", amikor meglátják a Sirona nevet.