A torz arcú Marilyn és a háromszemű cica

2013.10.31. 23:31
Hollywood csak Weegee-ként ismeri Arthur Felliget, aki elborult képeivel a bulvárfotó királyává koronáztatta magát az ötvenes években. Egyedi lencséivel megismételhetetlen fotókat készített a legnagyobb sztárokról. Amikor nem áldozatokat fotózott az utcán, sötétkamrájában negatívokat csonkolt és fotókat darabolt. Mindenkiből eltorzított álarcokat csinált, pedig csak a szépséget kereste.

Arthur Weegee Fellig – Gyilkosságban utazom

Kevés fotós küzdött olyan keményen a sikerért, mint  Weegee. Gyerekként, nincstelenül került Ukrajnából Amerikába, alkalmi munkákból tartotta el magát, és hét testvérét. Fotós karrierje kisebb helyi lapoknál indult, de különleges munkásságára hamar felfigyeltek a legnagyobb kiadók.

Ő volt az első fotós, aki rendőrségi rádiót szereltetett a kocsijába, hogy a helyszínelők előtt érjen a tetthelyekre, és zavartalanul fotózhassa az áldozatokat. Évekig dolgozott gyilkosok és halottak között bűnügyi fotósként, mielőtt az egésszel felhagyva Hollywoodba költözött. Végigjárta New York éjszakai életének minden sötét zugát. Levetkőztette a várost, hogy megmutassa a világnak a legmocskosabb részletekben rejlő szépséget is.

Halottak nélkül nem teljes a halloween. Nézze meg Weegee bűnügyi fotóit is, kattintson a képre!
Halottak nélkül nem teljes a halloween. Nézze meg Weegee bűnügyi fotóit is, kattintson a képre!