Február végéig is eltarthat a vénasszonyok nyara

2016.02.26. 00:14 Módosítva: 2016.03.03. 11:48
Nem mindegyikünk viseli könnyen a téli hideget, és, lássuk be, a mínuszokban várni a buszt vagy a villamost csakugyan nem a legkellemesebb elfoglaltságaink egyike. A francia Anais Boileau azokról a középkorú nőkről készített fotósorozatot, akik megengedhetik maguknak, hogy a zimankó és a cidrizés elől délre, az enyhébb időjárás felé meneküljenek.

A 23 éves Anais Boileau a dél-franciországi Nîmes városában született, majd a svájci ECAL-on tanult fotográfiát, és a képzés záróakkordjaként készítette el Plein Soleil című anyagát, amelyben azokat a fakó bőrű, barnulni vágyó hölgyeket örökítette meg, akik a fagyos téli hónapokban a déli országok felé veszik az irányt, ahol aztán bronzos bőrről álmodozva, szemellenzővel a fejükön sütkéreznek. Boileau képei eközben a tengerparti üdülőfalvak- és városok jellegzetes építészetét is bemutatják. A Juxtapoz magazin szerint a fotós munkái egyszerre fényesek és naposak, miközben a különböző színes fürdőruhák és úszósapkák bemutatásával ügyesen játszik az iróniával is.

A női portrékat és ezeket a jellegzetes építészeti jegyeket kevertem, majd ezek egyidejű használatával próbáltam oltárkép-szerű hatást elérni. Így ennek a matriarchális közösségnek a képei valahol a dokumentarista és a fikciós ábrázolás között lebegnek, miközben az egzotikum iránti vágyat is felfedik

– magyarázta munkáit Boileau, aki közben visszaköltözött hazájába, és jelenleg Párizsban dolgozik illusztrátorként és art directorként.