Festményszerű, szikes alföldi táj az év hazai drónfotója

2019.11.01. 23:29

Ahogy az idén másodszor megrendezett hazai drónfotópályázat egyik zsűritagja, Kálló Péter fogalmazott a nevezésre készülő fotósoknak szánt tanácsában: 

Egy jó drónfotó 2019-ben már nem csak arról szól, hogy elemelkedtünk a földről, és ráeszmélünk, hogy a kameránk nagyon magasról tud képeket készíteni.

A természetes és épített környezet alkotta különös geometriák, a textúrák sokasága és változatossága, a tudatos és pontos kompozíció, a dinamika mind-mind fontos alkotóelemei lehetnek egy jó drónfotónak, de ahhoz, hogy kiemelkedő kép készüljön, az alkotójának valami kis pluszt is bele kell csempésznie. A zsűri idén azokat a felvételeket kereste, amiben ez a plusz megtalálható: akár egy új ötlet, izgalmas mondanivaló, új perspektíva vagy kreatív megvalósítás formájában.

Szintén a kísérletezésről szólt a „speciális fotók” elnevezésű új kategória, ahová a különleges felbontású, szférikus panorámaképekkel, a „flatland” kompozíciókkal, vagy egyéb, speciális módon készült felvételekkel lehetett nevezni.