Íme az év legjobb természetfotói

2021.11.10. 18:30

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége harminc esztendővel ezelőtti megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat rendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességüket. Ebben a szellemben írta ki a szövetség immár 29. alkalommal éves pályázatát. A Lenergy – Az Év Természetfotósa 2021 fotópályázatra 3462 érvényes kép érkezett 173 szerzőtől.

A járványos időszakban a ermészet bizonyult a legbiztonságosabb fotósterepnek, így a természetfotózás lehetőségei lényegében nem csorbultak. Pályázatunkon jóval nagyobb arányban jelentek meg a hazai tájakon, hazai környezetben készített fotók, és ez egyáltalán nem járt színvonalcsökkenéssel. Megkockáztatom, hogy mindez inkább pozitív irányú változást hozott, hiszen szélesebb palettán mutatkozhattak be a hazánk kínálta természeti szépségek

– mondta az idei pályázatról dr. Kalotás Zsolt, a zsűri elnöke.

  • 2021-ben Az év természetfotósa kitüntető címet Daróczi Csaba nyerte, akinek 15 képe szerepel a legjobbak között.
  •  Az év természetfotója 2021-ben címet Daróczi Csaba Egy korty című képe nyerte el egy újszerű, víz alatt elhelyezett kamerával készült képpel.
  • Az év ifjú természetfotósa címet pedig Kiss Márton Róbert kapta.

A naturArt igyekszik az egyéni természetfotós-teljesítményt díjazni és azokat a fotókat előtérbe helyezni, amelyek a fotós természetismeretét, kitartását és technikai tudását tükrözik. Igaz, nem zárták ki a fizetős lesekből készült képeket, de a fődíj odaítélésénél ezek nem vettek részt a számításban.

A díjnyertes, illetve a pályázat utolsó fordulójába jutott 116 fotográfiát 2021. november 11. és 2021. december 31. között tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.