no

Börtönben halnak meg a romagyilkosok

2013.08.06. 19:04 Módosítva: 2013.08.06. 19:05

SOHA NEM SZABADULNAK A ROMAGYILKOSOK

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen bűnszövetkezetben elkövetett emberölésért és más bűncselekményekért első fokon tényleges életfogytiglani börtönre ítélték a 2009-es gyilkosságsorozat három vádlottját. Negyedik társuk 13 évet kapott. A bíró erkölcsileg megengedhetetlennek nevezte a bűncselekmények rasszista indítékát. A per másodfokon folytatódik, a vádlottak felmentésért fellebbeztek. A sértettek a nyomozás súlyos hibái miatt kártérítési pert indítanak az állam ellen.

AZ UTOLSÓ PILLANATBAN ENGEDÉLYEZTÉK OZORÁT

A Fejér Megyei Kormányhivatal másodfokon engedélyezte az Ozora fesztivál megrendezését. A fesztivál a meghírdetett időpontban elkezdődhetett, első fellépő az ozorai asszonykórus volt. A rendezvény sajtófőnöke, Molnár Ádám elmondta, hogy nem tudják, végül miért változott meg a hatóság álláspontja. Ők annyit tettek, hogy a 80 fős biztonsági személyzet létszámát 100-ra növelték, amit nem nevezett jelentős erősítésnek.

AZ AGRÁRIUMBA ÖNTENÉ AZ OTP PÉNZÉT CSÁNYI SÁNDOR

Az OTP Bank legalább 40 százalékra kívánja növelni piaci részesedését középtávon az agrárfinanszírozásban – mondta Csányi Sándor a bank elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Csányi egyébként valóban vágóhidat is tervez: 13-15 milliárd forintos zöldmezős beruházásként jön létre Mohács térségében az nagy kapacitású vágóhíd, amelynek ő lesz az egyik befektetője. A vágóhíd éves kapacitása egymillió sertés lenne egy műszakban.

RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉS LESZ A PEDAGÓGUSBÉREK MIATT

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a Fidesz augusztus 26-27-re, hogy elfogadhassák a pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvénymódosításokat . Rogán Antal frakcióvezető szerint a béremelések szeptemberi bevezete "kellően fontos" ahhoz, hogy az Országgyűlés még szeptember elseje előtt összeüljön.

MEGVAN A VÍGSZÍNHÁZI TÁMADÓ KÉPE

A rendőrök azonosították azt a nőt, aki szombaton hajnalban két társával megvert és kirabolt két másik nőt, akik a Vígszínház oldalában vártak az éjszakai buszra. A biztonsági kamera által készített képen egy, az esethez képest meglepően megnyerő külsejű, fiatal nő látható. Szombaton az egyik női támadó még a tűsarkúját is levette, és beverte az egyikáldozat arcát.

vlcsnap-2013-08-06-09h14m30s96.png
Fotó: Police.hu

15 MILLIÁRDOT SPÓROLTAK AZ OKOS HITELESEK

Június 30-ig 157 745 árfolyamrögzített gyűjtőszámlát nyitottak meg a devizás jelzáloghitelesek. Összesen 436 ezeren jogosultak a kedvezményre, így az érintettek 38 százaléka kötött már árfolyamgát-szerződést. A rögzített árfolyamon törlesztő hitelállomány 1 297 milliárd forint volt, ez a teljes állomány 44 százaléka. Akik beléptek az árfolyamgát-rendszerbe, eddig összesen 14,7 milliárdot spóroltak.

GEORGE W. BUSH SZÍVKATÉTERT KAPOTT

A 67 éves volt amerikai elnökön sikeres szívműtétet hajtottak végre, miután elzáródott az egyik szívartériája. Bush otthon lábadozik, és mindenkit rendszeres szűrővizsgálatra bíztat.

ELŐBB SZABADUL HODORKOVSZKIJ

Jövő augusztusban szabadulhat a 10 éve őrizetbe vett orosz olajoligarcha, ez azonban csak két hónapos kedvezményt jelent. Oroszország volt leggazdagabb embere adócsalásért és sikkasztásért ül, de elhúzódó börtönbüntetésének és az orosz igazságszolgáltatás megkülönböztető figyelmének hátterében a Vlagyimir Putyinnal való ellentmondásos konfliktusa áll. Ha nem ragaszkodna ellenzéki álláspontjához, valószínűleg évekkel korábban kiszabadulhatott volna.

MEGDŐLT A TWITTER-REKORD

Újra megdőlt a Twitter forgalmi rekordja, egy japán tévéműsornak köszönhetően. Japánban a Nippon TV a műsorára tűzte a Laputa, az égi palota című rajzfilmet, aminek az országban óriási, fanatikus rajongótábora van, akik között évek óta szokás a film online, közösségi megtekintése. A film történetének csúcspontján a hősök a "balus" varázsigét mondják – ezt a szót posztolták ki a film megfelelő jelenete alatt a japán rajongók a Twitterre. A forgalmi számláló elérte a másodpercenkénti 143199 új posztot, ami óriási új rekord, az előző csúcs az idei év első napján másodpercenként 33 ezer újévi jókívánság volt.