no

A nap, amikor megbénították a fővárosi közgyűlést

2013.11.14. 19:03 Módosítva: 2013.11.14. 19:55

LEÁLLT EGY IDŐRE A FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS

A Város Mindenkié csoport élőlánccal, énekkel és kórussal lehetetlenné tette a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülését. A tiltakozókat végül a készenléti rendőrök vitték el. A közgyűlés elfogadta a BKK-s bérletárak tíz százalékos csökkenését.

MEGTALÁLTÁK A TÁJFUNBAN ELTŰNT MAGYART

Életben van az a magyar férfi, akiről napokig nem lehetett tudni a Fülöp-szigeteki tájfun után. A férfi nem érzi magát biztonságban, szeretne minél hamarabb Magyarországon lenni. Nem tudnak vele kommunikálni, de a GPS-koordináták alapján méterre pontosan tudják, hogy hol van. Egyeztették egymással a Baptista Szeretetszolgálattal a találkozási pontokat, bíznak benne, hogy a férfit és feleségét 24 órán belül haza tudják hozni Magyarországra.

PANAMÁBAN KÖRÖZIK A SÓLYOM LEENDŐ TULAJDONOSÁT

Körözi a panamai ügyészség Welsz Tamást, annak az egymilliós kft.-nek az ügyvezetőjét, amelyik a Sólyom Airways leendő tulajdonosa – értesült panamai forrásokból az Index. Welsz volt üzlettársát-barátnőjét ugyanabban az ügyben már az Interpol is körözi. A jelek szerint az új tulajdonos feladata az lenne, hogy „eltemesse” a becsődölt fantom-légitársaságot. Update: Welsz Welz Tamás néven az Interpol listájára is felkerült.

MEGLÓDULT A GAZDASÁG, 1,7 SZÁZALÉK VOLT A NÖVEKEDÉS

A KSH gyorsbecslése alapján a bruttó hazai terméke 2013 III. negyedévében 1,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva (pdf). A növekedést alapvetően a mezőgazdaság, az ipar és az építőipar teljesítményének növekedése okozta, ennél több részletet még nem lehet tudni. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal növekedtünk.

 

A VOLT SZUPERÁLLAMTITKÁR NAGYVONALÚ UNIÓS TÁMOGATÁSA

Jogalkotás-racionalizálási keretből kapott konferencia szervezésére uniós támogatást egy zánkai vitorláscég, aminek a volt államtitkár, Gál András Levente három szerepkörben is örülhetett. Korábban a KIM-ben ő felügyelte a támogatás keretét adó Magyary-programot, pár nappal a szerződéskötés előtt fb-tag lett a kedvezményezett cégnél, a konferenciára szánt pénzt az érdekeltségébe tartozó intézményben költötték el.

ELSŐ FOKON NYERT A DK TRAFIKÜGYBEN

A Fővárosi Törvényszék szerdán egy, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke által indított perben első fokon, nem jogerősen arra kötelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra a trafikpályázatokat elbíráló bizottság tagjainak névsorát, illetve a vesztes és nyertes pályázatok bírálati lapjait. Az NFM már júliusban visszaküldette a dohánycéggel a pályázatokat, több jogász szerint azért, hogy ha később kötelezik is őket adatok kiadására, hivatkozhassanak arra, hogy nem is tudnak mit kiadni.

NÉGYEZER EMBER ELŐTT ZOKOGOTT A BAYERN ELNÖKE

Uli Hoeneß jövőre adócsalás miatt bíróság elé áll, a klub éves közgyűlésén nyilvánosan is bűnbánatot gyakorolt. Beszédét óriási ováció és taps fogadta, emiatt kellett törölgetnie a könnyeit. A klub kiáll mellette.

Sírt az adócsaló Bayern-elnök

TERJED A GYÓGYSZERREZISZTENS MALÁRIA

A malária évente 600 ezer áldozatot szed a trópusi országokban, a halottak nagy része gyerek. A betegség ellen védőoltás nincs, csak különféle kezelések. Az elmúlt években a maláriás esetek számát az artemisinin nevű szerrel sikerült jelentősen csökkenteni, de most felbukkant, és Délkelet-Ázsiában ijesztő ütemben kezdett el terjedni a hatóanyagra rezisztens verzió a kórokozóból. Vietnam, Laosz és Mianmar van leginkább veszélyben.

PÉLDÁTLAN PILÓTAKERINGŐ AZ ASZFALTCSÍKON

A negyedik jelölt végre vállalja Kimi Raikkönen Lotusát, az istálló bejelentette, hogy Heikki Kovalainen versenyez Romain Grosjean mellett a 2013-as idény utolsó két futamán a másik autójukban; Sergio Perez helyére Kevin Magnussenül be a McLarenbe, ő lesz Jenson Button csapattársa 2014-ben.