Megveszem, eltűnök, szövegét nem értem,
Gulágon rokonság, a sípályát érzem

2013.12.21. 18:59

ELADTÁK A TV2-T

Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója maga vette meg a csatornát a Tv2 gazdasági igazgatójával, Yvonne Dederick-kel közösen. Információink szerint Simon elismerte, hogy nincs ekkora magántőkéjük, de hogy milyen befektetői csoportokkal működik együtt, azt nem árulta el, csak annyit, hogy magyar érdekeltségű cég áll mögötte.

MEGHALT MAÁR GYULA FILMRENDEZŐ

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmművészt életének nyolcvanadik évében érte a halál. A család tájékoztatása szerint Törőcsik Mari férje péntek este hunyt el a budapesti Kútvölgyi kórházban.

FLORIDÁBAN IS GYŰJT PÉNZT BALOGH ISTVÁN

Nemcsak Magyarországon gyűjti az adományokat a Gyermekrák Alapítvány. Balogh István százmilliókat termelő alapítványa az Egyesült Államokban is létrehozott egy adománygyűjtő szervezetet. A Children Cancer Foundation Inc.-t Floridában alapították, ott, ahol Balogh gyerekei élnek. A szervezetet elnöke Balogh István, a vezetők között van felesége és huszonéves lánya is. Cikkünk megjelenése után nyomban leállították a Fort Myers-i címen jegyzett szervezet internetes oldalát, Balogh gyerekei pedig törölték Facebook-profiljukat.

OLYAN LESZ A BANKI HITELSZÁMLA, MINT A REZSISZÁMLA

Németh Szilárd rezsibiztos szombaton benyújtotta törvénymódosító javaslatát, amely a bankoknak kötelezővé tenné, hogy tájékoztassák devizahiteles ügyfeleiket arról, mennyit spóroltak meg az árfolyamgáttal – akik pedig nem éltek eddig ezzel, azok mennyit spórolnának. А javaslat értelmében a bank minden negyedévben köteles az adóst аz árfolyamgátas tartozásról készített kimutatás keretein belül tájékoztatni az árfolyamgát rendszerének köszönhetően megtakarított pénzösszeg mértékéről. А tájékoztatót jól elkülönített helyen, bekeretezve és а tájékoztató ív többi adatával legalább azonos betűméretben kell feltűntetni.

ELTŰNT AZ EGYIK KASSZAFORGALMAZÓ

Információink szerint csalók nehezíthetik a kereskedők dolgát: egy kereskedő az Indexnek arról számolt be, hogy a Patkós Cassa Kft. oldalán vett egy Montel Sento light típusú online pénztárgépet, azonban a beszerelés napja óta a Patkós Cassa Nem elérhető. A kereskedő azt írta, két összegben utaltak át 77 ezer forintot, és a kasszavételnél az 50 ezres állami támogatást is felhasználták. A NAV tud az eltűnő cégről, sőt, több vállalkozó is hasonlóról számolt be, de egyelőre nem történt semmi.

BEZÁRTA MINDEN BOLTJÁT A GULLIVER JÁTÉKBOLT

Péntek este leállt a Gulliver játékáruház honlapja, szombaton a játékboltok sem nyitottak ki. A menedzsment pénteken jelentette be a váratlan leállást. A leállás összesen 27 üzletet érint (a Bambini bolthálózatotüzleteit is). Elértük a vállalkozás markatingesét, Mészáros Gábort, aki megerősítette a hírt, és arra kért, hogy várjuk meg a hétfőt, amikor a menedzsment részletes tájékoztatást ad. A vezetés technikai okokkal indokolta a leállást, és minden dolgozóját arra kérte, hogy részletesebb tájékoztatásért hétfőn menjen be a munkahelyére.

gulliver
Fotó: gullivertoys.hu

KIM DZSONGUN KIVÉGZETT NAGYBÁTYJÁNAK ROKONAI A GULÁGRA MENNEK

Azután, hogy az észak-koreai katonai bíróság árulónak nyilvánította, majd kivégezték Kim Dzsongun sokáig befolyásos nagybátyját, Csang Szongtheket, most százával küldik a Gulágra a rokonait. Észak-Koreában megszokott, hogy ha valakit elítélnek, akkor a családját, közeli és távoli rokonait is megbüntetik: kivégzik, vagy munkatáborokba küldik. 

SÍELŐ NEMZET IS LEHETÜNK

Miklós Edit óriási sikert ért el az alpesisí-világkupában, Val d' Isere-ben 12. lett a lesiklásban. Soha ilyen jó helyezést nem ért el korábban magyar versenyző a legerősebb versenysorozatban. Miklós Edit a szocsi olimpián is indulni fog, és Berecz Annának is van már kvótája.

TÍZMILLIÓÉRT ADTA EL A LELKÉT AZ RSA

Az egyik legfontosabb titkosítási technológiákkal foglalkozó cég 10 millió dollárt kapott az amerikai nemzetbiztonsági hivataltól, hogy olyan hibákat tegyen a kódolási algoritmusába, amit majd az NSA ügynökei fel tudnak törni. A helyzet azért ironikus, mert az RSA volt az informatikai biztonság egyik hősként ünnepelt bajnoka, miután a 90-es években határozottan fellépett az NSA-vel szemben, amikor a nemzetbiztonság egy kémkedést segítő csip beépítésére akarta kötelezni a kommunikációs eszközök gyártóit.

SÉTÁLTAK EGY JÓT AZ ŰRHAJÓSOK

Hat órás monstre űrsétát tartottak az ISS-en lakó asztronauták (a világrekord egyébként közel kilenc óra), aminek során különféle karbantartási folyamatokat végeztek el az űrállomáson. A séta különlegessége, hogy a NASA élőben közvetítette a weben az egészet: több mint egymillióan követték az űrhajósok minden mozdulatát.