Hová tűntek a levelek a Gmailből?

2014.01.29. 19:01

HATALMAS FORINTGYENGÜLÉST, 250 FÖLÖTTI FRANKOT, 310-ES EURÓT HOZOTT A SZERDA

Folytatódott, de intenzív sebességre kapcsolt a forint gyengülése: délelőtt néhány óra alatt több mint két százalékot gyengült az euróhoz képest, és így kétéves mélypontra esett. A forintot elsősorban nemzetközi hatások gyengítik, de nem tettek neki jót Matolcsy György szavai sem, aki délután további kamatcsökkentésről beszélt.

KÉT FELMÉRÉS AZ ÖSSZEFOGÁSRÓL, ELTÉRŐ EREDMÉNYEKKEL

Az LMP nyert a baloldali pártok összefogásával – ez a legfontosabb megállapítása a Századvég felmérésének, az első olyan közvélemény-kutatásnak, amelyik az MSZP, a DK, az Együtt-PM és a Liberálisok összefogása óta született. A biztos szavazók körében a Fidesz 51, az Összefogás 28, a Jobbik 14, az LMP 6 százalékon áll. A Tárki ugyanakkor azt hozta ki, hogy az LMP csak 1 százalékon áll, és az MSZP az összefogás nyertese.

A STRABAGÉ A SZUPERLÉZER

Egy elhúzódó közbeszerzés végén a 300 millióval drágább ajánlatot benyújtó osztrák hátterű Strabag–Swietelsky-konzorcium lett a győztes a szegedi szuperlézer megépítésére kiírt közbeszerzése. A másik indulót, a KÉSZ csoportot, kizárták. A KÉSZ közleménye szerint a cég „értetlenül áll az események előtt”.

NEM KAMPÁNYOL, CSAK ORSZÁGJÁR ÉS ELMÚLTNYOLCÉVEZIK A CÖF

Az elmúlt négy év és az elmúlt nyolc év kormányzása közötti különbséget fogja elmagyarázni a Civil Összefogás Fóruma a parlamenti választások előtt, 120 helyszínen határon innen és túl – jelentette be a kormánypárti civil szervezet szerdán. Azt mondják, nem akarnak kampányolni, csak emlékeztetni, mi történt az elmúlt négy év előtti elmúlt nyolc évben.

ENERGIAPOLITIKÁRÓL TÁRGYALT ORBÁN VIKTOR A LENGYEL KORMÁNYFŐVEL

Paksról nem beszéltek, de abban megegyeztek, hogy a magyar rezsicsökkentés és a lengyel palagáz jó – előbbiben a lengyelek támogatnak minket, utóbbiban mi a lengyeleket. Abban is egyetértettek, hogy a „gazdaság számára elérhető energiát” egész Európában olcsóbbá kell tenni.

TARLÓS–HORVÁTH-CSÖRTE A FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉSEN

Az MSZP egy kamerát állított be, amelyik végig a főpolgármester arcát vette. Tarlós az akciót gyerekesnek, idétlennek, színvonal alattinak nevezte, valamint Horváth Csabához intézve szavait azt mondta: "azt kéne felvenni, amikor kihúzza a szemöldökét a férfi mosdóban". Amúgy szigorították a választási plakátolást, döntöttek a hajléktalan-rendelet szigorításáról, csökkentették a fővárosi cégvezetők prémiumát, a BKK kezelésébe helyezték a KöKi Terminál P+R parkolóját.

EGY HIBA MIATT SOK LEVÉL KUKÁBA ÉS SPAMBE KERÜLT A GMAILBEN

A Gmail felugró üzenettel értesítette több felhasználóját, hogy január közepén hibás szoftverfrissítés miatt a webes levelező néhány levelet hibás mappába tett, például a spambe és a kukába. Ezeket február 14-ig be kell pakolni a megfelelő mappákba, különben eltűnnek. A hiba csak azokat érintette, akik iOS-en, mobilos felületen vagy az Offline Gmail szoftverrel használták a programot. A webes Gmail és az androidos verzió nem okozott problémákat.

43 MILLIÁRD DOLLÁRRAL CSÖKKENT AZ APPLE ÉRTÉKE

Még soha nem adtak el ennyi iPhone-t és iPadet, mint tavaly az utolsó három hónapban, mégis elégedetlenek a befektetők. A negyedéves eredmények ismertetése után az Apple részvényei meredeken zuhanni kezdtek, és 8,8 százalékot estek nagyon rövid idő alatt. Ez összesen 43 milliárd dollárral csökkentette az Apple piaci értékét. Hiába adott el 51 millió mobilt az Apple, a Wall Street 55 milliót várt. Az észak-amerikai eladások egy százalékkal estek az egy évvel korábbihoz képest, és ez is aggasztja a részvényeseket. Az elemzők főleg a telefonok magas árát okolják.

MAGYAR BAJNOKIKON EDZŐDÜNK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a decemberben kinevezett szövetségi kapitány a magyar futballbajnokságban edződő játékosokra alapoz a válogatott összeállításánál. Nem erősíti álláspontját egy éppen szerdán kijött adat, amely szerint a magyar bajnokság csak a 76. legerősebb a világon.

MÉGSEM ÉBRESZTGETIK SCHUMACHERT

Szerda reggel arra ébredtünk, hogy egyhónapos kóma után megkezdik a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher ébresztését, de menedzsere ezt cáfolta. Sajnos a francia kórház hírzárlatot rendelt el, így mindenki csak találgat, milyen állapotban van a német expilóta.

INTERNETEN GYŰJTENEK PÉNZT EGY BALATONI ZENÉS FILMRE

A különleges videóklipekről híres Kodály Method stábja most a Balaton körül forgatna zenés filmet, ehhez kérik a közönség és a rajongók segítségét. A film mesél a Balatonról és közben átfogó képet mutat arról, hogy milyen zenélni ma, milyen a hazai alternatív zenei élet helyzete. 3 és 1000 euró között bármilyen összeget elfogadnak, az ellenszolgáltatásokról bővebben itt