Áder János elmosolyodott!

2014.02.07. 19:00

ELKEZDŐDÖTT A TÉLI OLIMPIA

160 perces show-val és a sportolók bevonulásával elkezdődött a téli olimpia az oroszországi Szocsiban. A magyarok 16 fős csapattal vesznek részt a játékokon, a bevonulásnál Áder János mosolygott.

BALHÉ BOSZNIÁBAN

A miniszterelnök rendkívüli kormányülést hívott össze Boszniában, ahol már harmadik napja tartanak a tüntetések, és több mint 200 sebesült van. Az összecsapások a Tuzla-i gyárbezárások miatt kezdődtek, amikor az utcára került dolgozók kártérítést követeltek. Mostanra viszont több száz munkanélküli csatlakozott hozzájuk, és Szarajevóban, Bihacban és Zenicában is voltak megmozdulások. Bosznia-Hercegovinában a legutolsó adatok szerint 27,5 százalékos a munkanélküliség.

CÁFOLJA AZ OSZTRÁK BANKFELÜGYELET AZ ÜGYÉSZSÉGET

Az osztrák bankfelügyelet a Népszabadságnak cáfolta, hogy bármilyen úton-módon információkat továbbított volna Simon Gábor ausztriai értékpapírszámlájáról a magyar ügyészségnek. Az ügyészség ezért pontosított, és most már egy másik szervezetet nevezett meg forrásnak. Most azt mondják, a pénzmosás elleni nemzetközi hálózat, a Financial Intelligence Unit (FIU) osztrák tagszervezetétől kapta az információt a magyar FIU-szervezet, a NAV berkein belül működő Pénzmosás Elleni Információs Iroda.

KIÉ AZ ORBÁNOS VÁLASZTÁSI VIDEÓ?

Furcsa választási videó jelent meg a neten: úgy tűnik, mintha a Nemzeti Választási Iroda készítette volna a külföldi regisztráció népszerűsítésére, de Orbán Viktor és fideszes szlogenek szerepelnek benne. Az NVI később azt állította, valaki visszaélt a nevükkel, a felvételt nem ők rendelték meg. Annyi biztos, profi videóról van szó, a narrátor Kautzky Armand.

2014 - A nemzet választ

VÍRUSOKAT VÁSÁROL AZ FBI

Egy kiszivárgott hivatalos dokumentumból derült ki, hogy az amerikai szövetségi nyomozóiroda nagy tételben vásárol vírusokat, kémprogramokat és egyéb rosszindulatú szoftvereket. Azt mondják, ez elengedhetetlen a globális digitális fenyegetések elhárításához. Hogy mennyit költöttek vírusokra, egyelőre nem derült ki.

KÖNNYEK KÖZÖTT BÚCSÚZOTT JAY LENO

Hét hónapos kihagyástól eltekintve 22 éven át, 4610(!) epizódban vezette az NBC Tonight Show nevű talkshowját, az amerikai tévétörténet egyik legnépszerűbb éjszakai beszélgetős műsorát. Keleti parti amerikai idő szerint péntek hajnal 00:05 perckor Leno azonban végleg elbúcsúzott attól a műsortól, amit vitathatatlanul ő tett naggyá.