Aliz
6 °C
14 °C

És akkor Zuschlag kicsinálta az ellenzéket

2014.03.07. 19:00

ZUSCHLAG CSAPÁST MÉRT A KORMÁNYVÁLTÁSRA

Ideális időzítés: hétfőn a Fideszhez közeli Századvég tulajdonában lévő Napi Gazdaság Kiadónál jelenik meg Zuschlag János egykori MSZP-s képviselő könyve, aki nemrég szabadult a börtönből, miután hat évet kapott, amiért 75 millió forintot vett fel fiktív civil szervezetek nevében. A Napi Gazdaságnak adott interjújából és a Blikk.hu-n megjelent könyvrészletekből kiderül: a politikus azt állítja, 50 millió forintot kapott azért, hogy vonuljon vissza a politikától. Szocialista politikusok nagyrészt viccel ütötték el Zuschlag állításait.

FIDESZ 32, KORMÁNYVÁLTÁS 20, JOBBIK 13, LMP 4

Kijött a Századvég legfrissebb, 1000 fő megkérdezésével végzett közvélemény-kutatása, ami nem tartalmaz túl sok újdonságot, inkább csak megerősíti a Tárki és a Medián által is kimutatott tendenciákat: Mobilizálódnak a bizonytalan szavazók, de ők nem a baloldal, hanem a Jobbik felé mozdulnak; stabil a Fidesz előnye, és stagnál a Kormányváltás (ex-Összefogás).

Az EBESZ visszapattant a Krímben

Nem engedték be a magukat önvédelmi erők tagjainak mondó fegyveresek a Krím-félszigetre az EBESZ magyar vezetésű katonai megfigyelőmisszióját. Pénteken négy próbálkozást tettek, szombaton ismét nekifutnak, de Moszkva szerint a szervezetnek ehhez előbb a Krím hozzájárulását kell kérnie. Brüsszel úgy látja, hogy a félsziget nem dönthet önállóan Ukrajnától való elszakadásáról, Milos Zeman cseh elnök szerint viszont ha Koszovó megtehette – ami szerinte egyébként helytelen volt – akkor a Krím is megteheti. Washingtonnak a válság kapcsán eszébe jutott, hogy idővel a palagázforrásai révén csökkenthetné az EU ráutaltságát az orosz földgázra.

SCHUMACHER KÓMÁBAN: DRÁMAI HELYZET

Reggel a legnagyobb olasz sportújság azzal a hírrel nyugtatta a hétszeres Forma1-es pilóta életéért aggódókat, hogy a mesterséges kómából egy hónapja visszahozni szándékozott Michael Schumacher már önállóan lélegzik, de a legnagyobb német bulvárújság, Scumacher menedzserére hivatkozva ezt cáfolta. Este azonban az egyik legkomolyabb brit újság már azt is tudni vélte a sportoló orvosaira hivatkozva, hogy Schumacheren már csak a csoda segíthet, és a családdal közölték, mire számíthatnak.

FELAVATTÁK JAPÁN LEGMAGASABB FELHŐKARCOLÓJÁT

Japán legmagasabb felhőkarcolóját avatták fel pénteken Oszakában. A kereken 300 méteres Abeno Harukasz négy méterrel magasabb az eddigi rekordernél, a jokohamai Landmark-toronynál. A hatvanemeletes épület legfelső három szintjén található Japán második legmagasabb kilátója, a Harukas 300, ahonnét akár Kiotóig és Kobéig is ellátni. Japán legmagasabb építménye amúgy a tokiói Skytree adótorony, amely 634 méterrel egyben a világ legmagasabb tévétornya.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?