Kereshetjük az új Szent Grált

2014.04.01. 19:04

TÚSZEJTÉS A MÜNCHEN-BUDAPEST-JÁRATON

Visszatérésre kényszerült kedden a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó járata, mert egy kitoloncolt menekült rátámadt egy utaskísérőre. A koszovói férfi röviddel a felszállás után egy borotvapengével megfenyegetett és megtámadott egy utaskísérőt, aki vágásos sérüléseket szenvedett. A személyzet két másik tagja is könnyebben megsebesült. A pilóta az incidens miatt visszafordult a Franz Josef Strauß reptérre.

ROGÁN MINDEN PÉNZÉT ELVISZI A LAKÁSA

Még egy krumplilevest vagy egy főzeléket sem tudna kihozni a vagyonnyilatkozatában bevallott havi jövedelméből Rogán Antal, ha 240 négyzetméter körüli luxuslakásának minden költségét fizetné, valamint azokat a kiadásokat is, amelyek családja mindennapjaihoz tartoznak. Ezt az Együtt-PM társelnöke, Juhász Péter számolta ki keddi sajtótájékoztatóján.

A JOBBIK A GULÁGBA KÜLDENÉ A CIGÁNYOKAT

Egy olvasótól kaptunk egy hangfelvételt, amin Dudás Zoltán, a Jobbik Csongrád megyei jelöltje arról beszél, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az oroszországi bérrabtartásról. Az egyébként a Jobbik választási programjában (pdf, 46. oldal) is szereplő eljárás részleteiről beszél telefonon a jelölt.

Szibériába küldené a Jobbik a roma származású elítélteket?

MEGTALÁLTÁK A SZENT GRÁLT

Nem áprilisi tréfa, és a Monty Phtyhon-féle, de még csak nem is az Indiana Jones-filmben szereplő verzió, hanem az a kupa, amiből az utolsó vacsorán ittak. Spanyolországban, a Léon-bazilikában van kiállítva már jó régóta, és történészek szerint tényleg ez az. Bővebben >>>

VÉGLEGES MEGOLDÁS JÖHET A DEVIZAHITELESEKNEK

A bankokkal egyeztetve még idén döntenek az új devizahiteles csomagról úgy, hogy 2015-tel megszüntetik az ügyfelek árfolyamkockázatát - mondta a kérdésről Rogán Antal. A véglegesnek szánt megoldás szerinte a forintosítás és a mostani, ideiglenesnek tekintett árfolyamgát között lehet.

MEGBÜNTETTEK HÁROM BANKOT

Magyar Nemzeti Bank (MNB) a panaszok késedelmes megválaszolása, a telefonos panasztételi lehetőség időbeli korlátozása és a panaszkezelési szabályzat előírásainak megsértése miatt összesen 18 millió forintos bírságot szabott ki a K&H Bank Zrt.-re, az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepére, valamint a Banif Plus Bank Zrt.-re - közölte az MNB kedden.

MEGBÜNTETTÉK AZ ATV-T IS

A Nemzeti Választási Bizottság szerint az ATV törvénysértően közölt politikai reklámokat, ezért eltiltotta a tévét a további jogszabálysértésektől, és több mint egymillió forint bírságot szabott ki rá.

SZÖRNYETHALT AZ EGYIK LEGJOBB MADÁREMBER

Az ausztrál Dan Vicary egy helikopterből ugrott ki, társa is belehalt a balesetbe Svájcban. Egy harmadik sportoló túlélte, de súlyosan megsérült. A körülményekről itt olvashat.

1014386 649732738422872 269295075 n
Fotó: Facebook / Dan Vicary

A PSG-T KAPTA A VESZPRÉM A KÉZI-BL-BEN

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában kedd kora délután elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását. Császár Gábor hazalátogat. A többi párt itt nézheti meg.