19 év után elkapott gyilkos, 11 év után véget ért bojkott

2014.05.07. 19:12

KICSIT MÉG ÜNNEPELTETIK ORBÁNT

Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Szájer József mond beszédet a Fidesz szombati nagygyűlésén, amit a budapesti Kossuth téren tartanak. Erről Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója és Dömötör Csaba európai parlamenti képviselőjelölt beszélt délelőtt a Parlamentnél.

MEGHALT MARJAI JÓZSEF

Életének 91. évében elhunyt Marjai József nyugalmazott miniszterelnök-helyettes. Az egykori politikus temetését szűk családi körben tartották. Marjai József 1978 áprilisában lett a Minisztertanács elnökhelyettese, ezt a tisztséget 1988. október 5-ig töltötte be. 2006-ban megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést, ami miatt kisebb botrány is kitört. Sólyom László akkori köztársasági elnök aggályát fejezte az elismerés miatt, de más lehetősége nem volt, ezért aláírta Marjai kitüntetését is.

SOHA ROSSZABB TÖRIÉRETTSÉGIT

Korábban a politikatörténeti irány uralta a feladatokat, idén azonban örvendetes módon a múlt gazdasági és kulturális vonatkozásai is kellő súllyal kaptak helyet a kérdések között. A feladatokhoz adott szövegeket, képeket, diagramokat jól lehetett elemezni. Most tényleg a forrásokkal kellett dolgozni, ezek nemcsak alibiként voltak ott a feladatlapon.

SIKERÜL ELADNI A KAPUVÁRI HÚSGYÁRAT

Eredményes volt az egykori kapuvári húsgyárat működtető két társaság vagyonára kiírt, sorrendben ötödik pályázat. A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. heteken belül aláírhatja a vevővel a szerződést, közölte az NRN ügyvezetője.

TERJESZKEDIK A MOL

A Mol Nyrt. szerdán szerződéseket kötött az olasz Eni társasággal annak csehországi, szlovákiai és romániai leányvállalatainak megvásárlásáról, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő 208 benzinkútból álló kiskereskedelmi hálózatot.

NINCS TÖKÉLETES GYILKOSSÁG

19 év után kaptak el egy kettős gyilkosságot elkövető férfit. A lap szerint W. Csaba Lászlót több, a lakásban hagyott cigarettacsikk és a DNS-vizsgálat buktatta le. 1995 májusában a Budapesten élő 74 éves asszony és 79 esztendős férje holttestére a házaspár fia és unokája talált rá. A házaspárhoz bejáratos volt egy közelben lakó férfi 19 éves, román állampolgárságú rokona, W. Csaba. A férfi azonban alibit igazolt magának, és tenyérlenyomata sem egyezett a házban rögzítettel. A rendőrség két évvel később lezárta a nyomozást.

Emberölés 1995, a Police.hu videója

MEGFEJTETTÉK A PERUI KŐVONALAK TITKÁT

Nem a Nazca-vonalakét, hanem egy annál még régebbi, és nem kevésbé rejtélyes képződményét. Persze most nem áruljuk el, mi a titkuk, ne sajnálja tőlünk azt a plusz egy kattintást!

MOBILOS TÉVÉSZOLGÁLTATÁST INDÍTOTT A TELEKOM

Van rajta egy rakás csatorna, sport, sorozatok, nézhető lesz rajta a BL-döntő, és a focivébé is. A csatornákért nem kell fizetni, de az adatforgalomért, amit a nézésük generál, azért persze igen. Bővebben itt.

MEGVAN A VÉGLEGES BRAZIL VB-KERET

Scolari szövetségi kapitány a kötelezőnél közel egy hónappal kijelölte keretét a brazíliai futball-világbajnokságra. A 23 név közül hiányzik két nagy sztáré, Ronaldinhóé és Kakáé, ám így is favorit a csapat a győzelemre. Itt böngészheti a bombaerős névsort!

PATKÁNYMÉRGET TETTEK AZ ATLÉTANŐK ÉTELÉBE

Szövevényes történet Ugandából, ahol a szexuális zaklatással vádolt atlétaedzőre valló 17 éves lány táskájában megtalálták a patkányméreg dobozát, amelyből korábban két atlétának tettek az ételébe. A lányok rosszul lettek, a fiatalt letartóztatták.

11 ÉV UTÁN FELHAGYOTT A JOBBIKOS BOJKOTTAL AZ ATV

A csatornát azonban az elmúlt időszakban kétszer is megbüntették, mert a Jobbik megalakulása óta bojkottálták a pártot, csak a hírműsoraikban jelenhettek meg, a beszélgetőműsorokban nem. Kedd este Balczó Zoltán, szerda reggel Dúró Dóra volt a vendégük