Yvette most már Tamara, és sokkal keményebb, mint nálunk

2014.05.21. 18:59 Módosítva: 2014.05.21. 18:59

A TEK KISZABADÍTOTTA A FOGLYUL EJTETT MAGYART

Kiszabadult a vasárnap Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi. A foglyul ejtett férfi már elhagyta a fegyveres konfliktusos területet. A TEK közölte, hogy a további szükséges intézkedéseket a TEK, a magyar Külügyminisztérium és a partnerszolgálatok egymással együttműködve hajtják végre.

LÁZÁR: MAGÁNEMBERKÉNT VADÁSZTAM

Az Átlatszó.hu birtokába került egy március 6-án kelt szerződés, amely szerint Lázár János 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt meg novemberre egy csehországi fácánvadászatot, amin 2500-3000 madár elejtését tervezi vendégeivel. A költségekkel kapcsolatban érdekesség, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik. Lázár szerint ezért semmiféle ellentmondás nincsen a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a vadászat felmerülő költségei között. Az esemény a magánélete része, senkinek az adóforintját nem érinti, és az üggyel kapcsolatban nem kíván további nyilatkozatot tenni.

NEM LESZ SIMA AZ UKRÁN ELNÖKVÁLASZTÁS

Bizonytalan, hogy Kijev képes lesz-e megrendezni a parlamenti választásokat az ország keleti régiójában, ahol kétes tisztaságú népszavazás alapján kiáltották ki a független Donyecki Népköztársaságot. A kormány készül a vasárnapi eseményre, a szakadár állam kommunikációs vezetője az Indexnek azonban leszögezte: nem engedik, hogy megtartsák a választást.

TAMARA PUSZTÍT A VOLT JUGOSZLÁVIÁBAN

A Szerbiában múlt hét kedden kitörő Tamara nevű − Európa más részein Yvette-nek nevezett − vihar péntekre elérte Boszniát, majd Horvátországban és Szlovéniában folytatta útját. A hivatalos adatok szerint eddig több mint 40 haltak meg az esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások miatt a Nyugat-Balkánon.

KIVONUL AZ ING ALAPKEZELŐ

Szinte teljes titokban szünteti be magyarországi tevékenységét az ING Alapkezelő, amely 2010-ben még 1200 milliárd forintos kezelt vagyonával a harmadik legnagyobb vagyonkezelő volt hazánkban. A külföldi tulajdonos döntése értelmében 2014. június végét követően megszűnik az alapkezelő, a  portfolio.hu  információi szerint a feladatokat a biztosító és az ING külföldi vagyonkezelői veszik át. A döntés mögött elsősorban a kedvezőtlen iparági és a bizonytalan jogi környezet áll, többek között a 300 millió forint körüli bankadó. Mindezzel a hazai vagyonkezelési piac egyik meghatározó szereplője lép ki.

A MAGYAR FUTBALLVÁLOGATOTT KAPITÁNYA KIBORULT A FIA U9-ES MECCSÉNEK BÍRÓJÁN, DE SZERINTE NEM VOLT ALPÁRI

A győri u9-esek meccsének nézői szerint botrányosan viselkedett Pintér Attila, akit az MLSZ elnöke kommunikációs tréningre küldött, de nem emiatt. Pintér megszólalt az ügyben, azt nem tagadta, hogy odament a bíróhoz, mert „apaként szörnyű volt látnia fia csalódottságát”, de szerinte nem volt alpári.

SZÖRNYŰLKÖDNEK A FRADI-SZURKOLÓK, MERT CSAK TENYÉRLENYOMATTAL MEHETNEK BE AZ ÚJ STADIONJUKBA

Valóban, vénaszenzor és tenyérlenyomat-olvasó is lesz az új Albert Stadion bejáratánál, de a tenyerünkkel fizethetünk is majd, és nem hagyjuk el mintha kártya lenne, érvel Kubatov Gábor elnök, aki a felháborodott szurkolókat próbált megnyugtatni, hogy nem fogják gyűjteni a szurkolók adatait.

DEPARDIEU JÁTSZIK A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOKON

Gérard Depardieu alakítja Napóleont a Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus elején színre kerülő Háry Jánosban. A szabadtéri játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula és Gérard Depardieu szerdán egyezett meg arról, hogy a filmsztár JÁTSZIK a Dóm téri fesztiválon Kodály Zoltán daljátékában. Depardieu-nek Béres Attila rendezésében francia és magyar szöveget is elő kell adnia.

JELSZÓT KELL CSERÉLNI AZ EBAY-EN HEKKEREK MIATT

A világ legnagyobb internetes kereskedelmi oldala, az Ebay arra kéri a felhasználókat, változtassák meg jelszavukat. A vállalat arról ír, hogy oldalukat kibertámadás érte, a támadók pedig hozzájutottak az egyik adatbázisukhoz. A cég szerint az adatbázishoz titkosított jelszavak, és nem pénzügyi információk voltak. Arról egyelőre nincs információjuk, hogy felhasználták a megszerzett adatokat, viszont a jelszócsere így is a legjobb megoldás.

MAJDNEM 80 ÉVE NEM LÁTOTT KÍGYÓT TALÁLTAK MEXIKÓBAN

Csaknem nyolcvan éve felfedezett, azóta viszont nem látott kígyófaj egyedeire bukkantak kutatók a Mexikóhoz tartozó Revillagigedo-szigetek egyikén. A clarióni kígyó (Hypsiglena ochrorhyncha unaocularus) példányait a Smithsonian Természettudományi Múzeum tudósa fedezte fel újra. Először az 1877-ben született és 1962-ben elhunyt William Beebe zoológus látta egy példányát 1936-ban, de az ezt követő évtizedekben tudósok sehol sem találkoztak vele, ezért kétségbe vonták Beebe leírásának hitelességét és törölték a fajt a tudományos jegyzékből.