Mától a magunk urai vagyunk

2014.07.16. 19:02

TÖMEGSÍR A PÉCELI IDŐSOTTHON ELHUNYTJAINAK

„Az Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai” – mindössze ennyi jelzi egy félig a földbe süllyedt márványtáblán a péceli református temetőben, hogy éppen 20-25 ember sírján állunk. A magukra hagyott, demens, sokszor pszichiátriai betegségekkel küzdő öregeket köztemetéssel temették el, külön fejfával kis sírokba, de egy temetkezési vállalkozó szerint túl sok helyet foglaltak, ezért felszámolta a parcellájukat, és egy sírba rakott mindenkit. A rokonok és az ápolónők csak a fejüket kapkodják.

KÉT EMBER ŐRIZETBEN A MOSZKVAI METRÓBALESET UTÁN

Egy váltókezelőt és a főnökét gyanúsítják azzal, hogy hanyagságuk vezethetett a moszkvai metró történetének legsúlyosabb műszaki balesetéhez. A szerencsétlenségben 21 ember halt meg. A balesetet az okozta, hogy az építés során a váltóberendezést általános, 3 milliméteres vezetékkel rögzítették, amely elszakadt.

HISZTÉRIA LETT A VILÁGBAJNOKI ÜNNEPLÉSBŐL

A berlini Brandenburgi kapunál ünneplő német válogatott hat tagja kifigurázta a döntőben legyőzött argentinokat, és ez sokaknál kiverte a biztosítékot, rasszizmussal is megvádolták a világbajnok játékosokat. Klose, Götze, André Schürrle, Shkodran Mustafi, Roman Weidenfeller és Toni Kroos görnyedve lépdelt be a színpadra, és azt skandálták, hogy „így mennek a gauchók (a pampák argetin lakosai) ), a gauchók így mennek", majd felegyenesedve, kidüllesztett mellett vonultak tovább, és azt harsogták, hogy  „így mennek a németek, a németek így mennek".

TÁRKI: NEM SZERETJÜK AZ IDEGENEKET

Továbbra is magas az idegenellenesek aránya Magyarországon. A felnőtt lakosság 39 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy „az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát”. A megkérdezettek 10 százaléka tekinthető idegenbarátnak, akik szerint minden menedékkérőt be kell fogadni. A többség, a megkérdezettek 51 százaléka mérlegelő a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdésében.

ELJÖTT AZ ADÓSZABADSÁG NAPJA

július 16-ig az államnak dolgoztunk, mostantól mi szakíthatjuk le saját munkánk gyümölcsét. Sokba kerül nekünk az állam, a hozzánk hasonló országokhoz viszonyítva túlságosan sokba. A kormány belekezdett ugyan a faragásba, de egyelőre messzire nem jutott. Két feketén dolgoztatott ember béréből jön ki egy legális munkás.

LEADTÁK VAGYONNYILATKOZATAIKAT AZ ÁLLAMTITKÁROK

A III/II-es operatív tisztből lett új rendészeti államtitkár, Tasnádi Lászlónak a bevallása szerint a XIII. kerületben van egy 80 négyzetméteres lakása. A stratégiai ügyekért felelős Sonkodi Balázsnak a vagyonbevallása alapján nagyszerűen indult a nyara. A Miniszterelnökség államtitkára, akiről Lázár János régi ismerőse 2014. május 13-án egyből két kocsit is vásárolt: egy 2006-os Volkswagen T5-öt és egy 2008-as BMW 530-at, július 12-én pedig vett 96 négyzetméteres lakást a II. kerületben már meglévő másik lakása, garázsa és tihanyi üdülője mellé.

RÁMEGY A NAV AZ ELMARADÓKRA

Behajtások indulhatnak a kamarai hozzájárulást nem teljesítők ellen, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartása szerint akár a 150 ezret is elérheti a 2014-es befizetést nem teljesítők száma.

VAN AZ A PÉNZ, AMIÉRT HUSZTI KÍNÁBA IGAZOL

A Hannover  engedélyt adott Huszti Szabolcsnak, aki így a kínai bajnokság 11. helyezettjéhez, a Changchun Yataihoz (Csangcsun Jataj) igazolhat. Martin Kind klubelnök korábban azt is nyilatkozta a magyar középpályásról, hogy a jövedelemnek kiemelt jelentőséget tulajdonít, a pénzért hagyta el a klubot 2009-ben az orosz Zenit kedvéért, ahonnan 2012-ben tért vissza.

FŐSZERKESZTŐT VÁLT A VS.HU

Kerényi távozásakor azt mondta: ő és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap „középen állásáról”. A bejelentésen jelen volt Száraz István is, a kiadó ügyvezetője, aki ezt a mondatot nem kommentálta.

A GOOGLE BELÁTTA HOGY TÉVEDETT

És megváltoztatta azt az évek óta milliók által gyűlölt (és kijátszott) szabályt, hogy a Google+ közösségi oldalra csak vajós névvel lehet regisztrálni. Igaz, az utóbbi pár hónapban maga a cég épített be kiskapukat a rendszerbe, de most végre teljesen tiszta lett a szabályozás.

MEGTALÁLTÁK A VILÁG LEGÖREGEBB EMBERÉT

A neve Jose Aguinelo dos Santos, Brazíliában él, és nagyjából 126 éves. A pontos korát szénizotópos kormeghatározással akarják kideríteni, mivel egész életét hivatalos iratok nélkül élte le. Egyébként sosem nősült meg, gyereke sincs, és beteg sem volt soha, viszont 50 éve erős dohányos.