Megnyílt a dimenziókapu Magyarországon

2014.08.19. 19:16

VAJNÁÉK ADÓKEDVEZMÉNYT KAPTAK, HÁTHA TÖBB PÉNZ LESZ GYERMEKÉTKEZTETÉSRE 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy szocialista képviselő kérdésére levélben arra igyekezett választ adni, hogy Andy G. Vajna filmipari kormánybiztos kaszinói miért kaptak hétmilliárdos adókedvezményt. Mint kiderült, azért, hogy több pénzük legyen, ezáltal több tiszta bevételük, amitől több adót fizetnek majd, amiből finanszírozni lehet a gyermekétkeztetést. Ennyi.

ORBÁN VIKTOR MEGVÁLASZOLTA, MIÉRT NEM MAGAS AZ ÁLLAMADÓSSÁG

Ki kell vonni a nettóból a tartalékokat, és úgy már nem magas! Részletesen.

17 ÉVES PILÓTA JÖN AZ F1-BE

Jövőre a Toro Rosso Forma-1-es csapatnál versenyez majd Max Verstappen, akinek édesapja, Jos 1994 és 2003 között 107 futamon állt rajthoz az F1-ben. Az 1997. szeptember 30-án született Max csapattársa az orosz Danyiil Kvjat lesz, a francia Jean-Eric Vergne pedig távozik a Toro Rossótól.

KÁLOMISTA GÁBOR MEGSZÍVATTA A MÉDIÁT

A Metropol tudosított csak az új magyar légitársaság, az AirHorse indulásáról és senkinek nem tűnt fel, hogy a cég egyik tepelhelyét Mátészalkában jelölték meg és 180 gép beszerzése a középtávú tervük. Pedig fel kellett volna, csak egy Fapad című új köztévés sorozatot reklámoztak, amiben Anger Zsolt, Dobó Kata, Rezes Judit, Lengyel Tamás, Haumann Máté, Járai Máté, Janklovics Péter, Tóth Eszter, Vida Péter és Lengyel Ferenc szerepel majd. Bővebben erre>>>

A TV2-NEK HIRTELEN FONTOS LETT A TŰZIJÁTÉK

7-8 éven át senkit nem érdekelt az augusztus 20-i tűzijáték a Róna utcában, bezzeg idén:

Az új programstratégia lényege, hogy a TV2 a fontos pillanatokban együtt szeretne lélegezni az országgal, a nézőkkel, így természetes, hogy közvetítjük a mindenki által kedvelt és várt tűzijátékot. A program közvetítése egyébként az adott műsorsávhoz illeszkedő tartalmakhoz képest nem jár többletköltséggel.

Erre folytatjuk>>>

A SZIGET-FŐNÖK EGYSZER EJTETTE KI A SZÁJÁN, HOGY NULLSZALDÓ, AZÓTA IS EZT NYÖGI

Interjúztunk Magyarország második legismertebb Hawaii-ing-gyűjtőjével, Gerendai Károllyal, és megkérdeztük tőle, hogy

  • Nyereséges végre a Sziget? A nagykerben van a haszon? Orbán Ráhel miatt kapott a fesztivál állami támogatást? Tényleg tömegpánik volt csütörtök éjjel? Miért 650 forint a sör? Fontosak egyáltalán még a magyarok a Szigetnek? Miért van olyan sok VIP-vendég? Miért voltak olyan közel egymáshoz a színpadok? Miért kell 500 forintot fizetnem, ha nem szedek szemetet? 

Ő meg itt válaszolt.

JÖN A FIZETŐS YOUTUBE

A Youtube hamarosan elindítja a Youtube Music Key nevű szolgáltatást. Ez reklámmentes zenéket kínál, valamint a zenei lejátszás kizárólagos lehetőségét (a legtöbb hordozható eszközön a Youtube csak bekapcsolt képernyővel futtatható), valamint offline visszajátszást, vagyis a kedvenc zenéinket elmenthetjük, akár a telefonunkra is. A Youtube Music Key 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

ELVÁNDOROLT A SAJÓ, VAN, AHOL SZÁZ MÉTERT

Több mint száz métert vándorolt a Sajó medre egyes szakaszokon az elmúlt harminc évben – állapították meg a Debreceni Egyetem kutatói.  A kutatás apropóját a Sajó szeszélyes viselkedése adta. A folyó a 2010-es árvíz idején tizenegy alkalommal öntött ki, azóta pedig egyre nagyobb gondot okoz a meder vándorlása. A vizsgálatok során a szakemberek a felszín modelljére ráillesztették a levegőből készített fotókat, így sokkal könnyebb volt az egyes domborzati elemek azonosítása. A kutatás eredményei az árvíz elleni védekezéshez is segítséget nyújtanak.