Elfogynak a férfiak, de van, aki nem tétlenkedik

2014.10.01. 19:00

ÁTALAKUL A KÜLÜGY

Szijjártó Péter nem tétlenkedik: a frissen kinevezett miniszter egy év alatt lecseréli a nagykövetek háromnegyedét, elküld két, a nyáron vele együtt kinevezett államtitkárt, és teljesen új prioritásokat szab a külügyi apparátusnak. Szijjártónak azzal viszont nincs baja, hogy az új háza miatt bírálják, viszont egyelőre nem tudja, mennyi lesz a rezsije.

MEGERŐSZAKOLTÁK, MÉGSEM AKAR ÁLDOZAT LENNI (18+)

Olvasson egy megdöbbentő, de valószínűleg korántsem egyedi történetet egy jogi karos egyetemista lányról, akit tavaly megerőszakoltak a gólyatáborban. A szervezők mindent, de tényleg mindent elkövetek, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, sikerrel. Belőlük ügyvéd, ügyész, bíró lesz, sőt, akár egyenesen politikus, a lányból viszont biztosan nem: ő inkább otthagyta az egyetemet és a pályát is.

A TV2 KINÉZTE MAGÁNAK A VIASATOT

Úgy tudjuk, hogy a TV2 meg akarja venni a Viasatot. Ez már csak azért is meglepő hír, mert a Modern Times Group nevű csoport kezében levő Viasat3 és Viasat6 mellé az MTG pont a TV2-t akarta megvenni még tavaly. Sokáig biztos befutónak is számítottak, de jött Simon Zsolt és cégtársa, aki megvették előlük a csatornát. A TV2 és a Viasat egyelőre nem reagált a hírre.

ELVESZÍTHETJÜK AZ UNIÓS TÁMOGATÁST 

Továbbra is  nagy az esélye annak, hogy Magyarország visszakerül az uniós szégyenpadra, mivel nem csökken elég gyorsan az államadósság – derül ki az Európai Bizottság  legújabb elemzéséből . Igaz, a fenyegetés most valamivel puhább, mint legutóbb . Ha újra túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen, akkor bizonyára le fogják állítani az EU-s források folyósítását.

MOZIFILM LESZ TETRISBŐL

Az első két Mortal Kombat-film készítője, a Threshold Entertainment gondolt egy nagyot, és úgy döntött, hogy mozifilmet készít a Tetrisből. A szerződést már meg is kötötték a Tetris Companyval. Ráadásul nem animációt akarnak, hanem élőszereplős filmet, egy nagy, epikus sci-fit, ahogy a Threshold Entertainment vezérigazgatója, Larry Kasanoff fogalmazott.

tetris-ubisoft-xbox-one

KEVESEBB FIÚ SZÜLETHET A KLÍMAVÁLTOZÁS MIATT

Megváltozhat a férfiak és nők aránya a klímaváltozás miatt, legalábbis japán kutatók szerint a hímnemű magzatok különösen érzékenyek az éghajlati hatásokra, ez pedig néhány országban hatással lehet az újszülöttek nemi megoszlására. A kutatók 1968 és 2012 közötti hőmérsékleti és születési adatok alapján extrém időjárási eseményeket vizsgáltak.

HAT NAP ALATT 50 EZER JEGY KELT EL A ROMÁN-MAGYARRA

A futball-Eb selejtezője jövő szombaton lesz Bukarestben, és bár csak múlt péntektől lehet belépőt kapni, mára csak 300 darab maradt, annak is a fele a VIP-be. Vagyis teltház lesz. És a románok már hangolnak is. Bővebben itt.