Elnézést, nem láttak valahol egy diktárort?

2014.10.03. 19:33

INGATLANHÁBORÚ ÁLLHAT A NÉPLIGETI TENISZEZŐ HALÁLA MÖGÖTT

A népligeti sportpályán rosszul lett férfihez a környékbeli utak eltorlaszolása miatt már későn értek ki a mentők. A szomszédos lakópark tulajdonosa, aki a sportingatlanra is szemet vetett, a főváros gazdasági bizottságának a tagja, a lakóparkban pedig nem más, mint a kerületi polgármester lakik.

taraliget1

MÁR NEM KIM DZSONGUN VEZETI ÉSZAK-KOREÁT?

Ezt a rezsim egyik volt magas rangú tagja állította szeptemberben egy hollandiai gyűlésen. A kijelentés azért érdekes, mert Kim Dzsongun nagyjából egy hónapja nem mutatkozott nyilvánosan, és a hivatalos észak-koreai források is elismerik, hogy megromlott az egészsége.

ÚJ HELIKOPTER A SIKORSKYTÓL

Új harcihelikopter-prototípust mutatott be a Sikorsky. Az S-97 Raider leleplezése az első felszálláshoz vezető tesztsorozat első lépése, a fejlesztők bíznak abban, hogy a helikopter még idén a magasba emelkedik. A jármű óránként négyszáz kilométeres csúcssebességre képes, az egy, illetve kétfős személyzeten túl akár hat katona is elfér a gép törzsében kialakított utastérben.

S-97 Raider
S-97 Raider
Fotó: raider.sikorsky.com

22 EZER KISCÉG SZŰNT MEG PÁR ÉV ALATT

Magyarországon a kiscégek által teremtett hozzáadott érték, az ilyen cégek száma és foglalkoztatási rátája messze elmarad az uniós átlagtól. Aőt a legfrissebb adatok 2008-hoz képest is mintegy 10 százaléknyi lemaradást mutatnak - derül ki az Európai Bizottság által a kkv-k 2013-as teljesítményéről készített éves jelentéséből. Eszerint Magyarországon 2009 és 2013 között 4 százalékkal csökkent a kkv-k száma, ami 22 ezer olyan vállalkozásnak felel meg, amely lehúzta a rolót.

ERŐSEBB FORINTOT AKAR A GAZDASÁGI MINISZTER 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy kommentálta a csökkenő államadóssághoz szükséges feltételeket, hogy szerinte kedvező árfolyamra is szükség van, ugyanis azon nagyon sok múlik. Szavait akár úgy is lehet értelmezni, mintha ezt célnak fogalmazta volna meg. Varga nem nevezett meg konkrét árfolyamcélt, ugyanakkor szavaiból egyértelműen leszűrhető, hogy ő mint gazdasági miniszter, erősebb forintot szeretne év végére.

AZ ANONYMOUS MINDENKIT TÁMAD HONGKONGBAN

Az Anonymous hekkercsoport pár napja videóban fenyegette meg a hongkongi rendészeti hatóságokat, hogy amennyiben nem hagynak fel a békés tüntetők ellen alkalmazott erőszakkal, az összes hongkongi kormányhivatalnok adatait kiszolgáltatják. Egyelőre még nem sikerült kormányoldalakat feltörniük, és eddigi akcióik inkább zavaróak, mint fenyegetőek. Újabb fejlemény, hogy már a tüntetéssorozatot kezdeményező Occupy Centralt is támadják, mert szerintük az ellenzéki csoport hitelét vesztette.

MESSI MEHET A BÍRÓSÁGRA ADÓCSALÁSÉRT

Elutasították Lionel Messi fellebbezését, ezért a bíróságon folytatódik az argentin aranylabdás és apjának, Jorge Haracio Messinek adócsalási ügye. Mintegy 4,1 millió eurós adócsalással vádolt futballista azt akarta elérni, hogy vegyék figyelembe, ő nem tudott a pénzügyeit felügyelő apja dolgairól, de a bíró ezt nem tartotta életszerűnek.