Ezek voltak a legfontosabb hírek kedden

2015.06.02. 19:01

MAGYARUL ÜZEN A KORMÁNY A MENEKÜLTEKNEK

 Még egy hónapig lehet kitölteni a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt, az utolsó heteket megnyomja a kormány, és 333 óriásplakát dob ki az utcára azzal a szöveggel, hogy HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT.

ORBÁN A KERESZTÉNY EURÓPÁT FÉLTI

A multikulturális Európából nincs visszaút se a keresztény Európához, se a nemzeti kultúrák világához. Ezt tartja a jelenlegi bevándorláspolitika egyik legnagyobb veszélyének Orbán Viktor miniszterelnök, és ezért sürgeti már hetek óta a helyzet áttekintését és komolyan vételét. A kormányfő kedden a 85 éves, és éppen ma az intenzív osztályra szállított Helmut Kohl volt német kancellár tiszteletére szervezett nemzetközi konferencián szólalt fel a Pesti Vigadóban.

663 MILLIÁRDRÓL TÁRGYALT LÁZÁR BRÜSSZELBEN

Júniusig megegyezhetnek az Európai Bizottsággal a visszatartott pénzekről. Mindkét félnek ez az érdeke, mondta Lázár János. a Miniszterelnökséget vezető miniszter találkozott kedden az Európai Bizottság (EB) regionális politikáért felelős főigazgatójával, Walter Deffaa-val. A miniszter arról számolt be, hogy a kormány kész engedményeket tenni az Európai Unió végrehajtó testületének, hogy még idén felszabadulhasson az a nagyjából 663 milliárd forintnyi összeg, amelyet az EB a 2007-2013-as fejlesztési ciklusból korábban felfüggesztett a magyar programok hiányosságai és szabálytalanságai miatt. Lázár szerint már júniusban megegyezhetnek.  

ÚJABB EMBEREKET RÚG KI A TESCO 

További csoportos létszámcsökkentésről és a bérek rendezéséről tárgyal a Tesco a szakszervezeteivel. Az előző hullámoktól eltérően most 50-nél kevesebb munkahely szűnik meg, és csak a budaörsi központban.

JÖN AZ INGYENES POSTAI CSEKKBEFIZETÉS

Hamarosan csekkbefizetésnél a kártyás fizetés nem készpénzfelvételnek fog minősülni, vagyis az ügyfeleknek nem kell megfizetniük a több száz forintos készpénzfelvételi díjat - mondta ma egyinterjúban a Posta vezérigazgatója. 

BEZÁRTA A PEPSI A SOROKSÁRI GYÁRÁT 

A Pepsi-termékeket gyártó és forgalmazó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. (FÁÜ) eredménybeszámolójának kiegészítő mellékletében közölte, hogy 2014 áprilisában a cég bezárta a soroksári gyárát. A cég ezentúl csak nagykereskedőként működik, a saját termelés végleg megszűnt. 

SEMMIT NEM ÉR A REPTÉRI VIZSGÁLAT

Az amerikai közlekedési felügyelet (Transportation Security Administration) elbukott a biztonsági vizsgáján. Ők végzik a reptéri ellenőrzéseket, amikor az utazók áthaladnak a check-inen. A védelmi minisztérium nyomozói viszont a rendszer tesztjén könnyedén átcsempésztek robbanóanyagokat és fegyvereket is az USA legforgalmasabb repterein. Nem is csak párszor, hanem az esetek 95 százalékában.