Ez volt a hat legfontosabb hír hétfőn

2015.06.29. 19:03

ZAVARGÁS VOLT A DEBRECENI MENEKÜLTTÁBORNÁL

Elmérgesedett egy elvett és megtaposott Korán miatt kialakult konfliktus két táborlakó között: több százan kapcsolódtak be a balhéba, egy csoport kitört a táborból a Sámsomi útra, kukákat borogattak, gyújtottak fel és autókat dobáltak meg. A rendőrök gázt vetettek be, egyikük könnyebben megsérült, amikor eltalálta egy kő. Rengeteg rendőr maradt a helyszínen, hogy nehogy újrakezdődjön az egész. Végül ideiglenesen lezárták a befogadóállomást.

1945 ÓTA NEM VOLT EGYSZERRE ENNYI BAJ

A menekültkérdés a Magyarország és Európa előtt álló egyik legnagyobb kihívás, mondta Szijjártó Péter az országgyűlés hétfőn kezdődő újabb, kétnapos rendkívüli ülésén. A külügyminiszter napirend előtti felszólalásában elmondta: Európának a második világháború vége óta egyszerre ennyi gonddal nem kellett megküzdenie: a kontinensen háború zajlik, és a gazdasági problémák mellett itt van minden idők legnagyobb menekülthulláma.

KÍGYÓZÓ SOROK, ELÉRHETETLEN ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A TELENORNÁL

A Telenor június elején bejelentette, hogy árat emel, de az ügyfelek felbonthatják a szerződésüket, ha nem akarnak magasabb havidíjat fizetni. Az NMHH vizsgálta a gyakorlatot, és ennek az lett az eredménye, hogy múlt pénteken a cég közölte: eltekintenek az áremeléstől, ha az ügyfelek június 30-ig jelzik, hogy nem kérnek a magasabb havidíjakból. A szoros határidő miatt gyakorlatilag csak két munakanap maradt erre a jelzésre, így ma megrohamozták az ügyfelek a Telenor ügyfélszolgálatait, és a telefonos 1220-as szám is sokaknak elérhetetlen volt. Kedden sem ígérkezik jobbnak a helyzet.

ÖNGYILKOSSÁGI GONDOLATAI VANNAK, LEGÁLISAN MEGHALHAT

Belgiumban engedélyt adtak egy fizikailag teljesen egészséges, 24 éves nőnek az eutanáziára. A csak Laurának nevezett nő egyszerűen nem akar élni. A nő eltekintve az állandó öngyilkossági gondolataitól, testileg egészséges. A nő azt mondta a lapnak, hogy már kisgyermek kora óta tudja, hogy meg akar halni, az élet nem jelent számára semmit. Nem várt gyermekként született, apja alkoholista volt. Folyamatosan öngyilkossági gondolatai voltak.

MEGDŐLT AZ ŰRBEN TARTÓZKODÁS REKORDJA

Rekordot döntött Gennagyij Padalka orosz űrhajós, aki hétfőn a 804. napját tölti az űrben. Az eddigi rekordtartó Padalka honfitársa, Szergej Krikaljov volt, aki 1988 és 2005 között hatszor utazott űrhajóval, és összesen 803 napot töltött az űrben. Az 57 éves Padalka jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodik 400 kilométerrel a Föld felett, ez az ötödik űrutazása.

BABOS TÍMEA WIMBLEDONBAN SERENA WILIAMSSZEL MECCSEL

A magyar teniszező hétfőn 7:6 (7-4), 6:3-ra legyőzte a cseh Petra Cetkovskát a wimbledoni tenisztornán. A főtábla második körében Babos a világelső Serena Wilimasszel játszik szerdán.