Belföld

A Fidesz kijátszotta az antiszemita-kártyát

2006. március 4., -

A következő bejegyzés a látszat ellenére nem arról szól, hogy ki zsidó vagy ki nem zsidó. Megismerkedhetünk viszont egy szocialista önkormányzati képviselő őszinte blogjával. Kijátszották az antiszemita kártyát.

Gyurcsány Ferenc a Führer hármas jelszavához kísértetiesen hasonló szlogenjével a Pufajkás Turul egyszer már foglalkozott, de most mégis kénytelen erre a gerincre visszarepülni. Pásztor Tibor szocialista kerületi frakcióvezető ugyanis elmulasztotta előzetesen egyeztetni véleményét a pártközponttal, és blogjában lezsidózta Deutsch-Für Tamást. Imígyen: "Nem volt ez más, mint egy magasra földobott, szépen csavart labda, amit a Fidesz kettes számú díszzsidója nagy svunggal ütött le."

Joggal kérdezte eztán sajtótájékoztatón Rogán Antal, hogy ha Deutsch-Für a Fidesz kettes számú díszzsidója, ki az első? Figyelmeztetően Zuschlag Jánosra emlékeztetve Gyurcsány Ferenchez intézve szavait Rogán azt kérdezte, hogy "elfogadható-e az MSZP vezetői számára a nyílt, kódolatlan zsidózás a magyar politikai közéletben?". Csak sóhajtani tudjuk vele együtt, hogy "a kérdésre határozott nem, egyértelmű elhatárolódás és világos lépés lesz a válasz".

Rogán Pásztor belvárosi ellenfele. Az V. kerületet a szocialisták a Fidesz kampánylaborjaként emlegetik, a helyi közgyűlésben koalícióra lépett JOBBIK, MIÉP, Fidesz formáció miatt.

És az is kiderült a történetből, hogy ki zsidó és ki nem az. Rogán például a sajtótájékoztatón őszintén arról vallot, hogy ő ugyan nem az, de emlékszik a pillanatra, amikor a belvárosban meglátta az egyik plakáton a homlokára rajzolt Dávid-csillagot. "A holokauszt túlélői "ma is itt élnek közöttünk, jónéhányan pontosan abban a kerületben, ahol Pásztor Tibor önkormányzati képviselő" - jegyzi meg Rogán. És aztán ott van még Pásztor Tibor, akiről relatíve közismert, hogy "pesti, lipótvárosi zsidó identitását felvállaló ember" (részlet az egyik képviselőtárs nyilatkozatából).

Az első szocialista reakció az, hogy Pásztor nem úgy gondolta, és a nevében is mindenkitől elnézést kérnek, akiket megsértett a kifejezés. Igen, ha így haladunk, lassan eljutunk Kövér László köteléig.

N;
hirdetés
N;