Többezres felajzott tömeget várnak a Kossuth térre

2007.05.28. 14:45
Ezúttal nem tüntetni mennek az emberek a Kossuth térre. Jövő hét szombaton - ha esik, ha fúj - világrekord-kísérletet hajtanak végre a Budapesten a „legtöbb egyszerre csókolózó pár” kategóriában.

Június 9., szombat fél tízre 6500 párt várnak a szervezők a Kossuth térre, hogy felállítsák a a csókolózás új világrekordját. A világcsúcs kísérletet a „legtöbb egyszerre csókolózó pár” kategóriában hivatalosan is jóváhagyta és regisztrálta a Guinness Világrekord Nemzetközi Bizottság.

Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy harmadik éve vetélkedik Magyarország és a Fülöp-szigetek, hogy kié legyen a csókolózás Guinness világrekordja. 2004. február 14-én, Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában 5327 pár állította fel a csókolózás Guinness világrekordját. 2005. június 25-én ezt döntötte meg és állított fel új világcsúcsot 5875 magyar pár a színesre festett, lezárt Erzsébet hídon.

A manilaiak 2007. február 10-én 6124 párral újabb rekordot állítottak fel. „Népünk szenvedélyes, és büszkék vagyunk arra, hogy visszavehettük a magyaroktól a csúcsot” – mondta Albert Almendralejo, a rivális rendezvény szervezője.

A 2005-ös magyar rekord képei
A 2005-ös magyar rekord képei

A tíz másodpercig tartó újabb magyar csúcskísérletig már csak néhány nap van hátra, a magyar szervezők legalább 13 ezer résztvevőre számítanak, olvasható a SuperGroup közleményében. A rekordkísérletet koncertek előzik meg, és tűzijáték tesz rá pontot. A közös csók startjának pillanatáig Stohl András, az est műsorvezetője fog visszaszámolni. A csókolózni vágyó párok jelentkezését a rekordkísérlet napján délután 4 órától várják a helyszínen a szervezők.

A rendezvényre áldását adták az illetékesek: a szükséges engedélyeket a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság, az Országgyűlés Hivatala és az V. kerületi Polgármesteri Hivatal egyaránt megadta. A tömeges csókolózást eső esetén is megtartják, a szervezők szükség esetén esőkabátokat osztanak szét.