Kaiser Ede tagadott

2004.04.01. 08:14
Vallomást tett a nyolc ember meggyilkolásával végrehajtott móri bankrablás egyik gyanúsítottja. Kaiser Ede tagadta, hogy ő követte el a vérengzést, azonban beismert egy rablást, melyet állítólag Ausztriában követett el a móri bankrablás után néhány nappal. Állítása szerint innen volt sok pénze. Elképzelhető, hogy a vádemelés Kaiser vallomása miatt elmarad.
Vallomást tett az ügyészek előtt Kaiser Ede, a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás egyik gyanúsítottja - írja a Népszabadság. Dezső Antal, Kaiser védője a lapnak úgy nyilatkozott: védence olyan bizonyítékokat közölt az ügyészekkel, amelyek igazolják, hogy nem vett részt a móri mészárlásban.

A Népszabadság más forrásból úgy tudja, Kaiser beismerte, hogy 2002. május 12-én részt vett Eisenstadtban egy pénzszállító kirablásában, ahol társaival mintegy 20 millió forintnyi eurót zsákmányoltak. Az osztrák hatóságok állítólag annak idején az üggyel kapcsolatos jegyzőkönyveket elküldték a móri gyilkosok után nyomozó magyar rendőröknek, de akkor senki nem tulajdonított jelentőséget ezeknek. Márpedig Kaiser és társai állítólag hetekig készültek az eisenstadti akcióra, amit mobiltelefonjaik híváslistáiból és a magyar határregisztrációs rendszer adataiból is ellenőrizhetnek a nyomozók.

Kaiser azzal, hogy beismerő vallomást tett az eisenstadti rablással kapcsolatban, több olyan bizonyítékot is megdöntött, amelyekkel korábban az ORFK azt próbálta bizonyítani, hogy részt vett a móri mészárlásban. Például, hogy a móri zsákmány rá eső részéből fizette ki autója lízingdíját, és vásárolt egy értékes órát Bécsben.

Egy volt társa szerint "Kaiserék csinálhatták meg Mórt"
Március végén egyébként újabb vádirat született Kaiser Ede ellen, akit négy társával együtt bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással vádolt meg a Fővárosi Főügyészség. A Blikk információi szerint Kaiser és társai ellen egy lopássorozat miatt már született egy vádirat. Eszerint 1999. március 17-én Kaiserék a Mammut pláza egyik ékszerboltját lopták meg: 3 millió 364 ezer forintnyi arany ékszert zsákmányoltak. A banda úgy tűnt el az őket üldözők elől, hogy beültek órára a közeli Földes Ferenc Szakközépiskola egyik tantermébe. A vádirat érdekessége, hogy a másodrendű vádlott az a K. Attila, akinek a vallomása alapján Kaisert és Hajdút elfogta a rendőrség. K. azt állította, hogy "Kaiserék csinálhatták meg Mórt, mert Kaisernek nője volt Móron, 2002. május 9-e után hirtelen sok pénzük lett, különben is régen tervezték, hogy nagy balhét csinálnak Móron".