Házi szarvasbika öklelte fel

2006.08.16. 14:33
Három nap alatt két ökleléses baleset is történt hazánkban, szerdán egy szarvasbika, hétfőn egy megvadult bika támadt emberre.

Életveszélyesen megsérült az a férfi, akit egy dám szarvasbika öklelt fel háza udvarán, szerdán a Pest megyei Felsőnyáregyházán. A súlyosan sérült férfit mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. A férfi udvarán muflont, őzet és vaddisznókat is találtak, és emellett olyan kismalacokat, amik vaddisznó és házi sertés keresztezésével születtek.

Az Országos Magyar Vadászkamara Főváros és Pest megyei területi szervezetének titkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a vadászati felügyelőségnél az állatok nincsenek bejegyezve. Nagy István hozzátette: ilyen jellegű állatokra vonatkozó tartási engedélyt nem adtak ki, így feltehetően törvénytelenül jutottak az állatokhoz és tartották fogva a vadakat.

A titkár tájékoztatása szerint a szabadon élő vadak csak akkor támadnak emberre, ha életüket veszélyben érzik. Általában messze elkerülik az embereket, ha észreveszik őket.

Hasonló - de halállal végződő - baleset történt a hét elején: hétfőn egy tehénpásztor életét vesztette Heves megyében. A halálos baleset Egerbocs külterületén történt, jelentette korábban a HavariaPress. Az 52 éves váraszói tehénpásztort egy megvadult bika lökte fel és taposta meg, a férfi a helyszínen életét vesztette. A tragédia körülményeit az Egri Rendőrkapitányság szakértők bevonásával közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja.