Zalatnay kérvényét megírta

2005.04.10. 09:33
Holnap kér kegyelmet Zalatnay Sarolta Mádl Ferenc köztársasági elnöktől. Az énekesnő nagyon bízik a pozitív elbírálásban, amire két, esetleg három hónapot is várnia kell, értesült a Blikk.
Zalatnay Sarolta már csak a köztársasági elnökben reménykedhet. Az énekesnő ügyvédje, Hegedűs László elkészült az ötoldalas kegyelmi kérvénnyel és a mellékletekkel. "Zalatnay Sarolta 57 éves, büntetlen előéletű ember, aki eddig még sosem került összetűzésbe a törvénnyel" - sorolta Hegedűs a Blikknek. - "Nem erőszakos jellegű cselekmény miatt ítélték el, hanem csak vagyoni jellegű miatt."

Az ügyvéd szerint van remény arra, hogy a művésznő megkapja a kegyelmet, még akkor is, ha a beadott kérvényeknek egy százalékát sem szokták kedvezően elbírálni. "Ő akarta, én csak a tolmács vagyok. Védencemnek nagyon fontos lenne, hogy kegyelmet kapjon. Természetesen tudomásul veszi a jogerős ítéletet, de bízik a kegyelemben" - tette hozzá.

A kérvény Zalatnay életútját tartalmazza, a bűncselekmény jellegét, az egészségi állapotát. A beadvány először a bíróságra kerül, onnan az Igazságügyi Minisztériumba, majd az államfőhöz, így két, három hónap is eltelhet, míg elbírálják. Mádl Ferenc legutóbb Simek Kittinek adott kegyelmet, akit nevelőapja meggyilkolásáért ítéltek el.

Az énekesnőt tavaly szeptember végén büntették hároméves szabadságvesztésre, mert 1996-1997 között magánszemélyektől kölcsönöket vett fel. Tartozása 120 millióra rúgott, és ennek csak kis részét tudta megadni. Október végén kellett börtönbe vonulnia.