Zsidó-európai összeesküvésnek tartja a holokausztot Irán elnöke

2006.01.02. 15:37
Bár októberben még tagadta a holokausztot, most már zsidó-európai összeesküvésnek tartja hatmillió zsidó kiírtását Mahmud Ahmadinedzsád. Az iráni elnök szerint Európa Izrael megteremtésével szabadult meg a zsidóktól.

Zsidó-európai összeesküvésként jellemezte legújabb nyilatkozatában a holokausztot Mahmud Ahmadinedzsád iráni elnök, jelentette a Reuters. A szélsőséges iszlámista államfő a holokauszt teljes tagadásától jutott el legújabb nézeteiig.

Ahmadinedzsád bonyolult összeesküvést sejt Izrael születésének hátterében. "Nem gondolják, hogy Izrael megteremtése csak a zsidók kiírtására tett kísérlet végső eszköze volt? Hát ez nem egy fontos kérdés?" - idézte Ahmadinedzsádot a hivatalos iráni hírügynökség.

Ahmadinedzsád szerint a "zsidótelep", azaz Izrael megteremtésének valós célja az európai zsidóság végleges elűzése volt. Ráadásul a zsidókat ezután a muzulmánok ellen fordították, hogy így zsoldosokkal hajthassák végre a muzulmánok elleni hadjáratukat. Ebben az Egyesült Államok is támogatja őket.

Az antiszemitizmusnak hosszú történelme van Európában, míg az iszlám mindig is toleráns volt a zsidókkal, példálózott.

Ahmadinedzsád rövid idő alatt írta felül a holokausztról korábban vallott nézeteit. Októberben az egész világ felháborodását magára vonva egyszerűen letagadta a hatmillió európai zsidó kiírtásának a tényét. Később annyiban visszakozott, hogy ha valóban kiírtották a zsidókat, akkor ezért Európának kellene földterület átadásával kárpótolnia a zsidóságot.