Az amerikai csapatok felkérésre kivonulnak Irakból

2005.01.28. 07:36
Az amerikai csapatok kivonulnak Irakból, ha az új iraki vezetés erre kéri - mondta George Bush, az Egyesült Államok elnöke a The New York Timesnak. De úgy véli, az iraki vezetők többségének az a véleménye, hogy a koalíciós csapatokra mindaddig szükség van, amíg az ellenálló irakiak harcképesek.
Az amerikai csapatok elhagyják Irakot, ha erre a vasárnap esedékes választások nyomán létrejövő az új iraki vezetés felkéri az Egyesült Államokat - jelentette ki George Bush amerikai elnök a The New York Times című napilapnak adott nyilatkozatában.

Az interjú az újság pénteki számában jelent meg. Bush közölte, hogy meghallgatta azokat a személyeket, akik felelős posztot tölthetnek majd be a voksolás után. De úgy tűnik neki, hogy az iraki vezetők többségének az a véleménye, hogy a koalíciós csapatokra mindaddig szükség van, amíg az (ellenálló) irakiak harcképesek.

Arra a kérdésre, hogy az új iraki kormány felkérésére távoznának-e az amerikai csapatok az arab országból, az elnök leszögezte: "egyértelműen igen, mivel ez egy szuverén kormány lesz."