Reagan teljes tudatvesztésben

2003.12.05. 09:48
Hosszú idő óta változatlanul rossz állapotban van az amerikai exelnök. Lánya egy most megjelentetett írásban utalt arra, hogy Ronald Reagannek már nincsenek tiszta pillanatai.
Ez tűnt ki abból a cikkből, amelyet Reagan lánya, Patti Davis jelentetett meg a People című magazin legújabb számában. Hosszú idő óta először fordult elő, hogy az egykori elnök egyik családtagja - még ha felettébb visszafogottan is - valamit megszellőztetett Ronald Reagan egészségi állapotáról.

A cikkben Patti Davis egyebek között arról írt: "...ma is sokan hiszik azt, hogy még képes beszélni és vannak tiszta pillanatai..." "Ha azt mondanám, hogy ez egy kicsit is tükrözi a valóságot, rendkívül rossz szolgálatot tennék azoknak a családoknak, amelyek Alzheimer-beteget ápolnak." Mindehhez a család szóvivője mindössze azt tette hozzá, hogy Ronald Reagan állapota hosszú idő óta teljességgel változatlan.

Utoljára egy évvel ezelőtt a volt elnök felesége, Nancy Reagan nyilatkozott férje állapotáról. Egy televíziós interjúban Nancy akkorn szomorúan beszélt arról: "ezek lehettek volna azok az évek, amikor nyugodtan hátradőlhettünk volna a karosszékben, és beszélgethettünk volna a közös emlékekről. S ebben a betegségben éppen az a legrosszabb, hogy senki nincs, akivel az ember megoszthatja emlékeit."

Ronald Reagan, aki 1981 és 1989 között két periódusban volt az Egyesült Államok elnöke, 1994-ben hozta nyilvánosságra, hogy Alzheimer-kórban szenved.