Meggyilkoltatná Arafatot Saron

2004.04.02. 11:21
Arafatot és a Hezbollah vezetőjét jelölte meg a célzott gyilkosságok következő célpontjaiként Ariel Saron. Az izraeli miniszterelnök szerint a "zsidók gyilkosai" jobban tennék, ha bujkálnának. Saron a gázai kivonulás tervét már 2005-ben megvalósítaná.
Jasszer Arafat és a Hezbollah vezére, Haszán Naszralah lehetnek az izraeli célzott likvidálások következő célpontjai - jelentette ki eddigi legegyértelműbb fenyegetéseként Ariel Saron a Haaretznek és a Ma'arivnak adott interjúiban. "Egyikük sem védett. Aki zsidókat öl, vagy embereket küld zsidók meggyilkolására, célpont. Punktum" - jelentette ki az izraeli miniszterelnök.

Meneküljenek, bujkáljanak

"A zsidók gyilkosainak el kell menekülniük, el kell rejtőzniük és minden energiájukat maguk védelmére kell fordítaniuk" - erősítette meg Saron szavait helyettese és legfőbb bizalmasa, Ehud Olmert is.

Arafatot és Naszralahot már a múlt héten célpontként jelölte meg Moshe Yaalon, az izraeli hadsereg főparancsnoka is.

Arafat "eltávolításáról" már tavaly szeptemberben elvi döntést hozott az izraeli kormány. A hivatalos szervek akkor nem tették egyértelművé, Arafat meggyilkolására vagy elűzésére gondoltak.

Kivonulni jó

Az izraeli miniszterelnök a gázai kivonulási tervei időpontját is megjelölte. "Jövőre megkezdődhet a kivonulás, mert a kivonulás jó Izraelnek" - nyilatkozta a Ma'arivnak. Saron Ciszjordániára is kiterjesztette visszavonulási terveit, az elképzelések szerint a gázai kivonulással egyidőben négy ciszjordániai telepet is kiürítenek.