Új szemeszter

2000.03.07. 12:00
Hatalmas bravúrt hajtott végre a Mizo-PVSK női kosárlabda-csapata. A nemes egyszerűséggel csak Rátgéber Egyetemként aposztrofált társulat a BEK-győztes Bourges otthonában is győzni tudott, így hatalmas lépést tett a Final Four felé.

A Mizo-PVSK csapata
Hatalmas bravúr
Pedig nem a pécsiek voltak a találkozó esélyesei. Ők csak nagy nehézségek árán, az utolsó pillanatban kerültek a negyeddöntőbe, ahol a másik csoport első helyezettje, a CJM Bourges várt rájuk. A francia sztárcsapat az elmúlt öt évben mindig bejutott a legjobb négy közé (Final Four), sőt, a neve már felkerült a végső győztesek közé a kupára is. Ráadásul csapatukat még egy amerikaival is megerősítették a negyeddöntőre, így a baranyaiak szinte az esélytelenek nyugalmával készülhettek a meccsre.

De Rátgéber ezt az állapotot nem ismeri: a Jugoszláviából áttelepült mester mindig, mindenhol győzni akar. Megpróbálja elhitetni lányaival, hogy mindenki legyőzhető. Most nagyon bejött neki! A Mizo fantasztikus első félidőt produkált, már a 3. percben 8 ponttal vezettek, és ettől kezdve csak növelték a különbséget. A félidő végére 18 pontos előnyt kapartak össze a baranyaiak, s ez elégnek tűnt a folytatásra, még a közönség és a bírók támogatását elvező házigazdával szemben is.

Női Euroliga, első mérkőzések:

CJM Bourges - Mizo-Pécsi VSK 53-60 (23-41)

A franciák legjobb dobói: Sauret (21/6), Congreaves (10/6).

Pécs: UJVÁRI (9/3), IVÁNYI (6/3), CSÁK (9/3), Tuvics (7), VILUTYTE (13/3) csere: Zsakula (2), Anitics (4), KELLER (10).

Bk Gambrinus Brno - GYSEV-Ringa 81-66 (45-37)

A Brno legjobb dobói: Bogojevics (19), Vecerova (14), Vodickova (13)

GYSEV: Poto (7), Eördögh (9), MANDICS (23/6), Hollósy (3/3), VILIPICS (14) csere: Radnóthy (6), Donkó (4), Dénes (-), Csontos (-).

A párharcok két nyert mérkőzésig tartanak.

És elég is lett. Hiába próbáltak meg mindent a franciák, hiába jöttek fel többször is 4-5 pontra, a pécsieknél mindig volt valaki, aki továbblendítette az elakadni látszó szekeret. A végére 7 pont megmaradt az előnyből, így, ha csütörtökön Pécsen is sikerülne győznie a Vasútnak, akkor bejutna a négy közé. Ez ugyan egyelőre ki nem mondott álom, de csütörtökre fel kell ébredni. Ha sikerül, akkor hatezer szurkoló fújja majd a franciáknak a Takarodót.

Nincs ilyen jó helyzetben a másik magyar résztvevő, a GYSEV-Ringa. Saeed Armanghani csapata 15 pontos vereséget szenvedett a végső győzelemre is esélyes Brno otthonában. Bár még élnek a soproni remények - ehhez azonban csütörtökön feltétlenül győzni kellene -, de rendkívül nehéz lesz kivívni a továbbjutást. Ha sikerülne, az szinte überelné a pécsiek sikerét. Csütörtök estére feltétlenül okosabbak leszünk. Aki meg akarja nézni: a tévé este 6-tól adja a Pécs meccsét!