Szívélyes vendéglátók

2000.12.15. 14:53
A szerdai nagyüzem - tizenkét meccs - után csütörtökön csak három mérkôzést rendeztek az NHL-ben. Az ötvenegyedik játéknap a vendégcsapatok számára marad emlékezetesebb, ugyanis minden mérkôzésen a látogatók örülhettek.
Immáron lassan hét éve, 1994. január 16-a óta veretlen Ottawában az Edmonton. Az utolsó - hosszabbítás után született - Senators siker óta három döntetlen és hét vendégsiker született a kanadai fôvárosban lejátszott meccseiken. Nos, ez a mutató csütörtök este tovább javult - mármint az Olajosok szempontjából -, hiszen az Oilers az utolsó harmadban produkált szenzációs játékával ismét gyôzni tudott. Pedig Radek Bonk révén a Szenátorok jutottak elônyhöz az elsô harmadban, sôt ôk vezettek 2-1-re és 3-2-re is, az utóbbi vezetôgól is a két gólja mellett egy asszisztot jegyzô Bonk nevéhez fűzôdik. Másfél perccel a vége elôtt Anson Carter találatával viszont már az Edmonton vezetett, sôt, Mike Grier üres kapus gólja után (ez már második treffelése volt a meccsen) kettôvel nyert az Oilers.

Mindössze második mérkôzésén lépett jégre Mathieu Garon, a Montreal újonc kapusa, és máris shutoutot könyvelhetett el. A fiatal portás mind a huszonöt, kapujára veszélyt jelentô löketet hárította, így elévülhetetlen érdemei vannak a Canadiens kiütésés gyôzelmében. A féltucat gólos gyôzelemhez Craig Darby egy góllal és két elôkészítéssel járult hozzá.

Szintén hatszor rezdült meg a Kings hálója a Devils ellen. A Los Angeles-i drukkereket meglepetésként érte csapatuk látványos összeomlása, ebben az idényben ugyanis elszoktak a zakóktól. Ráadásul ez a meccs sem indult rosszul a Királyok szempontjából, Luc Robitaille idénybeli tizenegyedik góljával ugyanis a hazaiak szerezték meg a vezetést. Petr Sykora és Randy McKay találataival még az elsô harmadban fordítottak az Ördögök, majd a második játékrészben John Madden duplájával tekintélyes elônyre tettek szert. Az utolsó felvonásban aztán még kétszer megrezdült a hazai háló, így A NJ kiütéses gyôzelmet aratott az Angyalok Városában. Brian Rafalski és Szergej Brilin két-két assziszttal, Scott Gomez egy góllal és két elôkészítéssel, Alex Mogilnij egy-egy góllal és assziszttal, míg Martin Brodeur kapus 24/25-ös mutatóval járult hozzá a gyôzelemhez.

Az 51. játéknap eredményei
Ottawa Senators-Edmonton Oilers 3-5 (1-1, 0-0, 2-4)
Atlanta Thrashers-Montreal Canadiens 0-6 (0-3, 0-3, 0-0)
Los Angeles Kings-New Jersey Devils 1-6 (1-2, 0-2, 0-2)