Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Edzés a tetőn

2000.12.15. 14:53
Kovács "Kokó" István, és Steve Robinson az európa bajnoki címért vívandó profi bokszmeccsük előtt nyilvános edzésen mutatták meg magukat, kedden.
Kovács István a Westend tetején
Kezdjük az alapszitu megállapításával. Van a Nyugati mellett egy közismert, bazinagy bevásárlóközpont, amit Westendnek hívnak. A központ épületének tetején egy park található, amelyben Vomit szerint rallye-versenyeket kellene rendezni. Ennek a parknak a parkolóházhoz közel eső részében építettek egy ringet, felvertek két sátrat, azután ezt körbeállta a sajtó, őket körbeállták a biztonságiak, őket meg körbeállták a bokszfanatikusok. Ez mind azért volt, hogy népszerű ökölvívónk Kovács István, és ellenfele Steve Robinson megmutathassák magukat a Fradi-pályán pénteken rendezendő nagy meccs előtt.

Amíg a Lehel tér irányában kerülgetem az elejtett fagylaltokat és a kutyaszarokat, megpróbálom kiheverni azt a violinkulcs alakú fájdalmat, amit az okozott, hogy a máskor hörghurutos röhögéssel ébresztő muzikcenterem ötkor teljes hangerőn kezdte sugározni a ,,Kőműves vagyok, de te nem szeretsz" című jelenleg népszerű magyar táncdalt.

A bevásárlóközpontban már eloszlik orromból a gondfelhő, mert látom, hogy az emberek a gigantikus belső tér lelki nyomása alatt még mindig spontán szexuális interakivitásba kezdenek a hozzájuk legközelebb eső vásárlóval, a szelektáltan legdivatosabb iskolások töltik a padokon nyári szünetüket, a tetőparkban pedig szabadságolt egyiptológusok mosolyognak kedvesükre zacskós kakaó fogyasztása közben.

Koko megmutatta magát
Beverekszem magam a biztonságiakon belülre, kicsit lábatlankodom a ring körül. A déli verőfény perzsel egy picit, de semmi gond, csak arra kell vigyáznom, nehogy a digitális kamera szétfolyjon a kezeim között.

Steve Robinson, a walesi bárd, neonszínű susiban érkezik. Nagyon hűvös fazon, mint általában az amerikaiaknál sokkal imponálóbb brit fekák - ők azok, akik focis-mackóban, meg zsinóros esőkabátban álldogálnak a lakótelepi átjáróban, akár egy Freestylers videóklipben. Robinson jön, bemegy a sátrába. Azt mondja, neki nem jön be a Vivás standard dufta, úgyhogy más zene kellene a bemutató-edzéséhez, valami reggae vagy funky. A konferansz hölgy erre azt mondja, hogy ,,nehogy már ez itten hisztizzen nekünk, bazmeg", és hisztizni kezd. A bonyodalom azonban rögvest feloldódik, amint kiderül, hogy egy bevásárlóközpont tetején vagyunk, úgyhogy hamar egy folyóméternyi reggae landol a tábori asztalon. Ekkor én alkoholos filccel felírom a mellettem szuszogó fotós hátára, hogy Steve Robinson ad a stílusra.

Miközben Steve Robinson ugrókötelez, a fotósokkal jófejkedik, felüléseket és fekvőtámaszokat csinál. Megérkezik Kokó, és az üvöltés elnyomja a zenét.

Steve Robinson, az ellenfél
Kokó szűk családi körben átöltözik az edzéshez. Mielőtt kijön a sátorból, újra lenyomják a Carmina Burana szokásos zúzós részét, amit nagy sajnálatomra, pont emiatt unok meg egy életre. Kovács mellett a ringbe lép Artur Grigorian, aki pénteken Kalocsai Zoltánnal fog verekedni, továbbá az edző.

A három ember ugrál és hadonászik egy darabig. Azután azzal kísérleteznek, hogy teniszlabdával fejbe dobják egymást, biztos azért, hogy az ütést ki tudják kerülni. Kokó később bedobja a pólót a közönség közé, hogy kiderüljön ki tudják-e kerülni. Közelharc tör ki pólóért. Még később bedobja a trikót is. A hatás ugyanaz, női sikításokkal fokozva.

Amikor vége az egésznek, látok egy anyukát, akinek kicsi bokszkesztyűs gyerek ül a nyakában. Egy néni az ebédlőben azt üvölti: ,,tü-tű, tü-tű".