Parádés játékkal jutott a nyolc közé a Fradi

2001.02.19. 11:31
Ha a Fradi biztosan akart továbbjutni a kézilabda Bajnokok Ligájának legjobb nyolc együttese közé, akkor az utolsó csoportmérkőzésén, mindenképpen nyernie kellett. A német Lützellindent pár héttel ezelőtt - idegenben - magabiztosan verték a zöldek, így joggal bízhattunk abban, hogy a Népligetben nem borul a papírforma. A nyolc között az orosz Volgográd lesz a zöldek ellenfele.
A Lützellinden viszont nem tört össze
A Fradi ezúttal is úgy kezdett, hogy szemernyi kétséget sem hagyott afelől: ott a helye a következő fordulóban. A meccs elején egy gól itt, egy ott, ám ezek után zsinórban ötször volt eredményes Németh András csapata. Ez a 6-1-es előny pedig már olyan, amelyikre lehet építkezni. A Lützellinden viszont nem tört össze, egyre inkább felvette a ritmust, ám mindez csak annyira volt elegendő, hogy szorosabb legyen a találkozó.

Csökkent ugyan valamelyest az előny, de a Fradi Farkas Ági vezérletével a Fradi egyértelművé tette, sokkal jobb csapat a németnél. A játékrész közepén ugyan jó pár percig 11-7 volt az eredmény, és ekkor roppant sok kihagyott helyzetet láthattunk - elsősorban a kapufák játszották a főszerepet -, ezért nem tudott a négy gólnál is nagyobb előnyre szert tenni a Fradi.

Farkas mellé azonban a félidő végén felnőtt Siti Eszter, két góljával lökést adott a csapatnak, újra kialakult az ötgólos különbség(13-8), ám ennyivel nem érte be a Ferencváros, a balszélső Tóth Enikő triplájával még jobban nőtt a különbség, és a Lützellinden teljesen szétesett is, a Fradi rendre leindította és a félidő végére már nyolc góllal vezettek.(17-9)

A második félidőben sem torpant meg a magyar bajnok, pillanatok alatt tíz gólra emelkedett az előny, mi több, a negyedik percben, a csereként beálló Európa-bajnok Kirsner Erika góljaival, már 20-9. Kökény sérülése némi aggodalomra adott okot, kivált, hogy a németek magyarja, Elekes Csilla is két gólt lőtt. Ám nem sokáig tartott a rövidzárlat, így nem csökkent a különbség. Farkas továbbra is remekelt, Kökény is nagyszerűen irányított.

Ne feledkezzünk meg mindemellett Pádár Ildikó teljesítményéről sem. Igaz nem sok gólt lőtt, de rendkívül hasznosan játszott a mezőnyben, hetesek sorát harcolta ki, zárásai ellen nem találták meg az ellenszert a németek. A tízgólos differencia nagyjából beáll a két gárda között. Elekes piros lapot kap, vagyis kizárták egy súlyos szabálytalanság után, így egyik legjobbját veszítette el a Bundesliga legjobbja.

A vége felé már csak azért kellett izgulnunk, hogy meg ne sérüljenek legjobbjaink. Kökény és Farkas is kényszerpihenőt kapott, mert fájdalmasan a lábukhoz kaptak.
Szerencsére nem volt nagy gond, a rangadó utolsó perceiben már mindketten a pályán voltak, és ők is hozzájárultak, hogy valóságos gálaműsor zajlott a hármas sípszó előtt. Tizenhárom gólos siker 32-19 lett a vége.

A vége felé már csak azért kellett izgulnunk, hogy meg ne sérüljenek legjobbjaink
Az már szombaton kiderült, hogy a sokszoros BEK-győztes Hypobank Wien kiesett, így a Fradi vagy a Podgoricával, vagy az orosz Volgográddal találkozik a négy közé jutásért.
A mérkőzés végén Németh András a zöldek szakvezetője úgy kommentálta ezt a hírt, hogy a Podgoricát kellemesebb ellenfélnek tartja, mint a másik lehetséges ellenlábast. Mivel az esti másik csoportmeccs, az Oslo-Valencia döntetlennel zárult, így első lett a csoportban a Fradi, ezáltal mégis a Volgoráddal kell mérkőznie az elődöntőbe kerülésért.

Eredmények:
Női kézilabda Bajnokok Ligája, 6.forduló B csoport
Népliget, 1800 néző, V: Migasz, Bavasz (görög)
Góldobók: Farkas 10/5, Tóth E. 4, Kirsner 4, Siti 4/1, Benyáts 3, Kökény 3, Lőwy 3, Kovács 1, illetve Paunica 5, Elekes 3, Schulz 3, Rickiavitute 3, Fiedel 2/1, Ordelmans 1, Krieger 1/1, Tobiasz 1,
Hétméteresek: 6/6, illetve 3/2
Kiállítások: 12, illetve 8 perc