Tovább süllyed a Rangers

2001.02.27. 12:18
Öt mérkôzést játszottak az NHL 140. játéknapján, melyen a St. Louis visszavágott a San Josenak a tavalyi rájátszásbeli fricskáért.
Jochen Hecht
Két góllal járult hozzá a Blues diadalához
Mint emlékezetes, a playoffba éppen hogy beevickélő Cápák az első körben fantasztikus csatában kiverték a President Trophy-győztes, azaz alapszakaszelső Bluest. Nos, a Mississippi partiak Marty Reasoner és Jochen Hecht vezérletével alaposan visszavágtak a kaliforniaiaknak. Előbbi két gólt és egy asszisztot jegyzett, utóbbi két találatig jutott. A vendégegyletből csak Gary Suter teljesítménye érdemel említést, aki két passzt vállalt, míg Jevgenyij Nabokové a citromdíj, hiszen az All Star kapus 22/29-cel zárta az estét. Nem okozott gondot a Vancouvernek a Minnesota leverése, a Canucks Harold Druken (két passz) és Brendan Morrison (egy-egy gól és assziszt) vezetésével, valamint Markus Näslund idénybeli 36. góljával könnyedén verte a Wildot.

Lassan teljesen kipukkad a Rangers, mely ezúttal hazai jégen bukott el az Ottawa ellenében. A vendégcsapatból Jason York, Daniel Alfredsson és Todd White vette be Kirk McLean (39/42) ketrecét, míg a Parkcsőszöktől csak Mark Messier és Mike York tudott túljárni Pat Lalime (30/32) eszén. Simán nyert a Devils is, mely az utolsó húsz percben lemosta a Floridát. A NJ vezére ezen az estén a cseh Patrik Elias volt, aki két gólig és egy asszisztig jutott, de jól muzsikált Alex Mogilnij (két passz) és Szergej Nyemcsinov (egy-egy találat és előkészítés) is. A vendégcsapatot két harmadon át a góllista éllovasa, Pavel Bure tartotta, ám idénybeli 42. és 43. gólja is kevés volt az üdvösséghez. Jóval sikeresebbnek bizonyult a nap öccse, Valerij számára, aki egy-egy góllal és assziszttal vezette diadalra a Calgaryt a Dallas (Derian Hatcher: két passz, Brenden Morrow: két gól) ellen.

A 140. játéknap eredményei
Calgary Flames-Dallas Stars 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
New York Rangers-Ottawa Senators 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)
New Jersey Devils-Florida Panthers 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)
St. Louis Blues-San Jose Sharks 7-2 (1-0, 3-1, 3-1)
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)