Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Az Euroliga négyes döntőjében a pécsi kosaras lányok

2001.03.22. 21:30
Magyar kosárlabda siker született a női Euroligában, miután idegenben is legyőzte a török Galatasaray együttesét a Mizo PVSK csapata, és bejutott a sorozat négyes döntőjébe. A mérkőzés a rendes játékidőben 45-45-ös döntetlennel zárult, a pécsi hölgyek a hosszabbításban 54-52-re nyertek.
Az első mérkőzésen kissé ráijesztettek a MiZo-PVSK kosaras hölgyei a hatezer pécsi szurkolóra, mivel az első félidőben igencsak gyengén játszottak. A második félidőben javítottak Csákék és magabiztosan nyerték meg a találkozót. Rátgéber László tanítványai azzal a tudattal utazhattak Isztambulba, hogy ha nyernek, már nincs szükség harmadik mérkőzésre, bejutnak a négyes döntőbe.

Döntetlen az első negyed

Csák Magdolna
Remekül kezdtek a pécsiek, három perc alatt Csák kétszer is betalált, így 4-0-ra vezetett a PVSK. A házigazdák az ötödik percben egyenlítettek, Mapp és Dixon kosaraival pedig a vezetést is átvették (8-7). A hazaiak alaposan belelendültek, több szép kosarat is dobtak. A vendégek részéről a fiatal Pretreger egyenlített ki a negyed végén (12-12)

PVSK előny

A második rész első felében fej-fej mellet haladtak a gárdák, a pécsiek erőssége ezekben a percekben a tízpontos Csák volt. (18-18). A negyed hajrája szerencsére pécsieknek sikerült jobban, Tuvics kosaraival három pontos előnnyel mehettek rövid pihenőre a PVSK- lányok (25-28)

Dixon tarthatatlan

A harmadik negyed hihetetlen góliszonyt hozott, mindössze tizennégy pontot dobott a két csapat összesen. Ez nem csak a gárdák jó védekezését dicséri, hanem egyben a támadójáték kritikája is, hiszen rengeteg helyzet maradt ki a palánkok alatt. A pécsiek a légiós Dixont nehezen tudták tartani, a törökök az ő vezetésével hárompontos előnyre tettek szert (34-31). A MiZo legjobbja Vilutyte volt, aki a félidő vége előtt kétszer is betalált, egy pontra csökkentve a hátrányt (33-34).

Döntetlen a rendes játékidőben

Az utolsó tíz percben Károlyi és Iványi kosarával tartotta a döntetlen közeli állást fekete-fehér alakulat. Sajnos, a csapat klasszisa Tuvics kipontozódott, ezért Rátgéber mesternek némiképp át kellett szerveznie csapatot. A játékos kiesése megzavarhatta gárdát, Zindan és Jankovska kosarával a mérkőzés legnagyobb arányú vezetésére tett szert a Galatasaray (45-40). A pécsiek a nehéz helyzetben bebizonyították, hogy valóban Európa egyik legjobb csapta az övék. Béres kosaraival az utolsó másodpercekben kiegyenlítettek, így következhetett a hosszabbítás (45-45).

Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Galatasaray (török) - MiZo-Pécsi VSK 52-54 (12-12, 13-16, 9-5, 11-12, 7-9)
Isztambul, 300 néző, V: Biton (izraeli), Banica (román)
Galatasaray: Rutkovszkaja 3/3, Özyer 2, Dixon 20, Zindan 6/6, Lelas 2, Jankovska 5, Aktan, Anaz, Tasci, Yilmaz, Kalcalar, Mapp 8, Kilinc 6
MiZo-Pécsi VSK: Vilutyte 4, Tuvic 7, Csák 16, Iványi 11, Károlyi 7, Béres 7, Pretreger 2, Burgmann, Darida, Keller

Irány Final Four!

A hosszabbításban a pécsieknek nem remegett meg a kezük, Iványi és Károlyi kosara már a győzelmet jelentette. Hiába időt kért a törökök edzője alig egy másodperccel a vége előtt, ez már nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Győzelmével a megvalósította régi álmát a MiZo PVSK, bejutotta az Euroliga legjobb négy csapatának tornájára, a Final Fourba.  • Vennék
  • Hírek