Egyenlített az Atomerőmű

2001.05.16. 15:30
Fölényesen, 90-64-re verte a paksi Atomerőmű csapata a Kaposvári Klíma-Vill-Purina KK gárdáját a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén. A hazai csapatból kiemelkedett a légiós Davis, aki mérkőzés legjobbjaként huszonegy pontot dobott, valamint a húszpontos center, Czigler László. A négy nyert mérkőzésig tartó összecsapás állása: egy egy, a harmadik találkozóra csütörtökön Kaposvárott kerül sor.
A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén a paksi Atomerőmű hazai pályán fogadta a Kaposvári Klíma-Vill-Purina KK csapatát. Az első találkozón a Kaposvár nyert 97-87-re, így egy nullás előnyre tett szert a négy nyert mérkőzésig tartó összecsapáson.

Paksi villámrajt

Bár az első kosarat a vendégek szerezték, az Atom hamar kiegyenlített, és a vezetést is átvette. A paksiak remekül hozták játékba Cziglert, aki folyamatosan szórta a pontokat. Míg Ivkovicsék az első összecsapáson jól semlegesítették a válogatott centerét, addig ezen a meccsen ellenállhatatlan volt a paksiak játékosa. A center tíz pontot dobott, rajta kívül Davis volt a hazaiak legjobbja, a légiós nyolc pontig jutott. A házigazdák már az első tíz percben magabiztos, tizenöt pontos előnyre tettek szert, így nyugodtan várhatták a második negyedet (29-14).

Felzárkóznak a kaposváriak

Valósággal taroltak a hazaiak, szinte minden bejött Fodor Péter tanítványainak. Az Atomerőmű szinte hiba nélkül játszott, míg a vendégek rengeteg hibát vétettek. A játékrész közepén "gödörbe kerültek" Cziglerék, amit a Klíma-Vill alaposan kihasznált. Tíz pontra csökkent a különbség, a vendégek részéről elsősorban Halimics járt élen a pontgyártásban. A hazaiak tartották ugyan az első negyedben megszerzett előnyüket, de figyelmeztető lehetett számukra, hogy ezt a tíz percet a somogyiak nyerték (47-35).

Eldől a mérkőzés

A folytatásra nagy reményekkel érkeztek az öltözőből Nunneryék, de alaposan csalódniuk kellett. A Paks élt félelmetes fegyverével, a gyors indítással, és hamarosan tizennyolc pontos előnyre tett szert. A Kaposvár főleg támadásban nyújtott feledhetőt, a negyedben mindössze hat pontot dobtak Halimicsék. A játékrész végére huszonhét pontos különbsége mutatott az eredményjelző tábla, amellyel gyakorlatilag eldőlt a meccs (68-41).

Egyenlít az Atomerőmű

Az utolsó felvonásnak már nem volt sok tétje, bár a vendégek megpróbálták szorossá tenni a találkozót. A hazai csapatban a végig nagyszerűen játszó Czigler mellé felzárkózott Davis, aki összesítésben a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett huszonegy ponttal. A Paks végeredményben 90-64 re nyert az utolsó percekben a találkozót teljesen feladó Kaposvár ellen. A négy nyert találkozóig tartó összecsapás állása egy-egy. A harmadik mérkőzésre Kaposvárott kerül sor, május tizenhetedikén, csütörtökön.

Eredmény

Atomerőmű SE - Kaposvári Klíma-Vill-Purina KK 90-64 (29-14, 18-21, 21-6, 22-23)
Paks, 1500 néző, V: dr. Valovics, dr. Vígh
Atomerőmű SE: Fodor 4, Davis 21/9, Madison 17, Jurgilas 11, Czigler 20, csere: Rajkó 8/6, Érsek 7, Molnár -, Somodi 2
Kaposvári Klíma-Vill-Purina KK: Varga 3/3, Nunnery 10, Halimic 18/12, Filipovic 2, Ivkovic 12, csere: Gémes 5, Simon 5, Bencze 8/6, Szőke 1