Ötgólos győri diadal Kispesten

2001.08.05. 11:20
A Győr pont nélkül érkezett Kispestre, de talán a legvérmesebb Rába-parti szurkolók sem számítottak ilyen látványos feltámadásra. Varga Zoltán együttese megsemmisítő verést mért a rendkívül enerváltan játszó hazaiakra. A Honvéd játékosait még az sem tudta motiválni, hogy a kezdőrúgást Puskás Ferenc végezte el.
A találkozó legnagyobb sztárja nem játszott, mégis az első jó passz az ő nevéhez fűződik. A mérkőzés kezdőrúgását ugyanis Puskás Öcsi végezte el. Az első húsz percben nem is történt több említésre méltó.

A 27. percben aztán megszerezte a vezetést a vendég együttes. Nicsenko indítása után Baumgartnert jobbról visszagurított és a középen érkező Vayer a kapuba lőtt, 0-1.

A félidő vége előtt növelte előnyét a Győr. Farkas becselezte magát az ötös jobboldaláig, lövése a kapufáról Nicsenko elé pattant, az ukrán csatár pedig közelről a hálóba továbbított, 0-2.

A második játékrészben kitámadott a hazai együttes, és ez jó alkalmat adott a vendégeknek a gyors kontrákra. Negyed óra telt el a második félidőből, amikor Farkas lépett ki Baumgartner remek indításával és Tóth mellett becsúszva a hálóba lőtt, 0-3. Nyolc perccel később Rósa felpörgetett labdáját Nicsenkó lőtte 15 méterről a kapuba (0-4).

Két percet kellett várni a hazai szépítésre, amikor is Goncalves szögletét Sasu fejelte a hálóba, 1-4. A 80. percben a játékvezető borzolta a kedélyeket, amikor Károlyi buktatása után nem tizenegyest, hanem kirúgást ítélt. A Honvéd ekkor már csak a tisztességes vereségért hajtott, de miután kitámadtak, Varga Zoltán együttese még két gólt szerzett.

A 88. percben Bognár, a 93.-ban pedig Károlyi találata tette teljessé a győri diadalt. A hosszú korházi kezelés után újra meccsre látogató Puskás nem ilyen fogadtatást érdemelt volna kedvenc csapatától.

Kispest-Honvéd - Győri ETO 1-6 (0-2)
Bozsik-stadion, 2000 néző, V: Bukovics

Kispest-Honvéd: Tóth J. - Lőrinc - Aranyos (Kiss P. 66.), Téger, Babos - Németh N. (Goncalves a szünetben), Piroska, Pintér, Dubecz (Torghelle a szünetben) - Sasu, Faragó

Győri ETO: Sebők Zs. - Stark P. - Golovic (Lakos 58.), Regedei, Bognár Zs. - Vasas (Tamási 78.), Baumgartner, Farkas B., Rósa D. - Nicsenko, Vayer (Károlyi S. 56.)

Gólszerzők: Sasu (72.), illetve Vayer (29.), Nicsenko (44.), Farkas (62.), Nicsenko (70.), Bognár Zs. (91.), Károlyi (96.)
Sárga lap: Aranyos (51.), Sasu (65.), illetve Vayer (5.)