Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Beindult a Tököli-gólgyár

2001.08.04. 19:28
A jövő héten ez a két csapatunk szerepel az UEFA Kupában, és a szombati főpróba a Dunaferrnek sikerült jobban. A hazaiak néhol igen látványosan játszva verték négy góllal a Debrecen gárdáját. Különösen Tököli volt formában, aki egy maga háromszor mattolta Balogh kapust.
A nagy meleg ellenére Egervári Sándor együttese egy percig sem kezdte tapogatózva a meccset és a 2. percben Penksa helyzete után Bernáth csak becsúszva tudott szögletre menteni. Ez a kettős öt perc múlva is megismételte teljesítményét, azaz ismét Bernáth mentett becsúszva Penksa elől.

A 10, percben aztán már a debreceni védő sem tudta megmenteni csapatát a góltól. Penksa ezúttal messziről kísérletezett, és 19 méteres lövését Balogh csak a kapufára tudta ütni. A kipattanót Tököli helyezte két lépésről a hálóba. Öt perc elteltével növelte előnyét a Dunaferr. A rendkívül agilisan játszó szlovák légiós, Penksa Sowunmival játszott össze, majd a visszakapott labdát 14 méterről átemelte a kiinduló debreceni kapus felett.

A hazaiak ezután sem álltak le, végig fölényben játszottak és helyzetek sokaságát dolgozták és hagyták ki. A Loki erőtlenül játszott, nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani Petry kapuja előtt.

A második játékrészben sem tudott újítani Pajkos mester csapata, a hazaiak pedig csak annyit adtak ki magukból, amennyi az előnyük őrzéséhez elég volt. Negyedórával a találkozó vége előtt aztán Bajzát nagy erejű lövése csattant a jobb oldali kapufán, és ez ráébresztette Tököliéket, hogy ez a meccs még nincs lefutva. Az utolsó öt percben aztán ismét megkezdték a gólgyártást a hazaiak.

A 85. percben Tököli a debreceni térfél közepén megindult, 4 védőt kicselezett, majd a kilépő Balogh mellett a hálóba gurított. Négy perc múlva ismét Tököli volt a főszereplő, aki kilépett a lesre játszó védők közül és balról, a kifutó Balogh mellett az üres kapuba helyezett.

A hazaiak így bizakodva várhatják a hétközi kupatalálkozót, míg a Debrecennek ilyen játékkal nem sok keresni valója lesz moldáv ellenfelével szemben.

Dunaferr-Debrecen 4-0 (2-0)
Dunaújváros, 2000 néző, V: Ábrahám

Dunaferr: Petry - Molnár (Nikolov 78.), Éger, Bagoly (Salamon 88.), Kiss Gy. - Rósa, Ja:kl (Lengyel 78.), Zováth, Penksa - Sowunmi, Tököli

Debrecen: Balogh J. - Bernáth, Kuttor, Plókai, Szatmári - Böőr, Vadicska, Sketiani (Kovács N. 61.), Radojicic (Ulveczki a szünetben) - Bajzát, Tiber (Berecz a szünetben)

Gólszerzők: Tököli (10., 85., 89.), Penksa (14.)
Sárga lap: Vadicska (41.), Bernáth (67.)