A franciák vezetnek a páros után a Davis Kupa döntőjében

2001.12.01. 14:57
Újra a francia teniszválogatott vezet a Davis Kupa melbourne-i döntőjében, mivel szombaton a Cédric Pioline, Fabrice Santoro páros 2 óra 43 perces mérkőzésen legyőzte a Lleyton Hewitt, Patrick Rafter ausztrál kettőst. John Fitzgerald ausztrál kapitány egy órával a kezdés előtt változtatott, a párosban rendkívül tapasztalt Wayne Arthurs és Todd Woodbridge helyett Lleyton Hewittot és Patrick Raftert nevezte, de elképzelése nem hozott eredményt, elsősorban az egyéni világelső bizonytalankodása miatt.
Az első játszmában még fölényben teniszezett a hazai duó, 35 perc alatt jutott lépéselőnyhöz, de utána már nem volt oka az ünneplésre a hazai szurkolóknak. Cédric Pioline és Fabrice Santoro ugyanis egyre jobban játszott, s félóra alatt egyenlített.

Patrick Rafter
Gyakorlatilag a harmadik szett döntötte el a mérkőzés sorsát, a közönség ekkor rendkívül magas színvonalú csatát láthatott. A hazaiak 3, míg a franciák 2 breaklabdát rontottak el. Az ausztrálok bánhatták igazán az elhibázott esélyeket, pedig a tie-break elején még 3-1-re vezettek. De a pénteken Nicolas Escudétől váratlan vereséget szenvedő Hewitt ezúttal sem játszott világelsőhöz méltóan, s ez elbizonytalanította Raftert. Santoro és Pioline ezt kihasználva 69 perc alatt nyerte meg a harmadik szettet, a 29 perces negyedikben pedig esélyt sem adott a hazaiaknak.

Az elmúlt 23 évben mindig a párosmérkőzést megnyerő válogatott diadalmaskodott a Davis Kupa-döntőjében, de az ausztrálok minden bizonnyal a sorozat megszakítására törekednek vasárnap. Ehhez azonban főleg Hewittnak kell sokat javulnia, s az is kérdés, hogy a szombati találkozó végén már rendkívül fáradtan mozgó Rafter kipiheni-e magát.

Davis Kupa döntő:
Ausztrália-Franciaország 1-2 - állás a 2. nap után
Lleyton Hewitt, Patrick Rafter - Cédric Pioline, Fabrice Santoro 6:2, 3:6, 6:7 (5-7), 1:6

Vasárnap magyar idő szerint 1 órától játsszák az utolsó két egyéni találkozót.
A tervezett párosítás:
Lleyton Hewitt-Sebastien Grosjean
Patrick Rafter-Nicolas Escudé