A Schumacher-fivérek a leggazdagabbak

2001.12.07. 10:21
Michael Schumacher, a négyszeres világbajnok Forma-1-es versenyző kereste a legtöbb pénzt 2001-ben a német sportolók közül. A Ferrari pilótája mögött a képzeletbeli dobogó második fokán testvére, Ralf áll, míg a harmadik helyre a szintén Forma-1-es pilóta Heinz-Harald Frentzen került. A legtehetősebb futballista Oliver Kahn, a Bayern München kapusa ötödik a listán.
Heinz-Harald Frentzen
Az év végéhez közeledve ismét összeállították a német sportolók kereseti listáját. A tekintélyes névsort - mint ahogy már megszokhattuk - ezúttal is Michael Schumacher vezeti. A Ferrari négyszeres világbajnok Forma-1-es pilótája nem kevesebb, mint 85 millió márkát kasszírozott az elmúlt esztendőben. Ezzel az összeggel hatalmas fölénnyel vezeti a listát, hiszen a második helyezett testvére, a szintén Forma-1-es versenyző Ralf "csupán" ennek harmadát vihette haza.

A legjobbak listáján a bronzérmes pozíciót is egy autóversenyző, a jelenleg csapat nélküli Heinz-Harald Frentzen foglalja el 18 millió márkával. Mögötte két, a tengerentúlon, az NHL-ben játszó jégkorongozó következik: a Washington Capitalsban védő Olaf Kölzig valamint a Detroit Red Wings játékosa, Uwe Krupp.

A tizenöt legjobban fizetet német sztár között hét labdarúgó található. Közülük kiemelkedik a Bayern München válogatott hálóőre, Oliver Kahn. A Bajnokok Ligája-győztes kapusa a legtehetősebb játékos, idén 9 millió márkát kasszírozott. A labdarúgók között második a szintén a Bayernben futballozó Stefan Effenberg.

A 15 legjobban kereső német sportoló:
1. Michael Schumacher (Forma-1, Ferrari) 85 millió márka
2. Ralf Schumacher (Forma-1, BMW-Williams) 28
3. Heinz-Harald Frentzen (Forma-1, 2001-ben Jordan és Prost, jelenleg csapat nélkül) 18
4. Olaf Kölzig (jégkorong, Washington Capitals) 13.5
5. Uwe Krupp (jégkorong, Detroit Red Wings) 9
Oliver Kahn (labdarúgás, Bayern München) 9
Shawn Bradley (kosárlabda, Dallas Mavericks) 9
8. Dirk Nowitzki (kosárlabda, Dallas Mavericks) 8
Stefan Effenberg (labdarúgás, Bayern München) 8
Jan Ullrich (kerékpár, Telekom) 8
11. Stefan Reuter (labdarúgás, Borussia Dortmund) 6.5
Christian Wörns (labdarúgás, Borussia Dortmund) 6.5
13. Fredi Bobic (labdarúgás, Borussia Dortmund) 6
Andreas Möller (labdarúgás, FC Schalke 04) 6
Oliver Bierhoff (labdarúgás, AS Monaco) 6