Átadták a Budapest Sportarénát

2003.03.13. 14:32
Jánosi György sportminiszter, Dominique de Combles de Nayves, Franciaország budapesti nagykövet, és Demszky Gábor főpolgármester átvágták a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az elmúlt hónapok legtöbb vitát kiváltó létesítményét a Budapest Sportarénát.
Tekintse meg galériánkat!
Klikk a képre
Gazdagabbak lettünk egy új rendezvény és sportcsarnokkal, amivel hogy nem csak a főváros de az egész ország gyarapodot - mondta Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter a Budapest Sportaréna csütörtöki ünnepélyes átadásán.

Köszönet az előző kormánynak is

Jánosi a folytatásban köszönetet mondott mindazoknak - kiemelve az előző kormányt -, akik az egykori Budapest Sportcsarnok leégése után egy modernebb és nagyobb csarnok felépítése mellett döntöttek. Külön megköszönte az egyszeri kétkezi munkások emberek munkáját.

Emlékezés az áldozatra
Az emelkedett hangulatban sem feledkeztek meg arról a munkásról, aki tavaly szeptemberben az építkezés alatt egy balesetben halálát lelte. A GYISM ezért az Arénában külön emléktáblával fog emlékezni Jávorszky Attilára.

A folytatásban kiemelte, hogy mire március végére, a jelenleg még számos apró hibát kijavítják, egy, a mostaninál lényegesen nagyobb szabású, nyilvános megnyitót is rendeznek.

Dominique de Combles de Nayves, Franciaország budapesti nagykövete örömét fejezte ki, hogy jelen lehetett és elmondása szerint ez az átadás számára olyan, mint ha egy nagy hajót bocsátott volna vízre.

Működésre alkalmas

Szilvásy György, a GYISM közigazgatási államtitkára az Index érdeklődésére elmondta, hogy bár még számtalan kisebb tűrhető hiba van, ezeket azonban rövid idő alatt kilehet javítani, így az épület a szerződésben foglaltak szerint működésre alkalmas.

A hibák kijavításra bankgarancia áll rendelkezésükre, a szerződés szerint pedig a teljes vételár öt százalékát csak a végső, teljes átvétel után kell kifizetni.

Már ma este lehet bulizni

A rövid ceremónia zárásaként a sportminiszter, a nagykövet és a főpolgármester átvágta a küzdőtérre bevezető egyik folyosón kifeszített piros-fehér-zöld szalagot. A nagyközönség már ezen a héten birtokába veheti az Arénát, hiszen ma este nagyszabású rock-, majd egy nappal később komolyzenei koncertet rendeznek. Az első jelentősebb sportrendezvény az április 15.-től megrendezésre kerülő divizíó I-es jégkorong világbajnokság lesz.