Magyarországra jön a női Dream Team

2004.03.19. 14:10
Március végén Magyarországon fejezi be európai turnéját az amerikai női kosárlabda-válogatott. Az olimpiai bajnoki címvédő csapat előbb a PSVK, majd a magyar válogatott ellen játszik.
Négy világbajnok - Shannon Johnson, Sue Bird, Tamika Catchings, Katie Smith -, közülük utóbbi olimpiai győztes, szerepel abban az amerikai női kosárlabda válogatottban, amelyik pénteken Európába érkezett.

A Fradi már legyőzte az amerikaiakat

Az olimpiai címvédő együttes az athéni játékokra készül, ennek érdekében mérkőzik meg előbb a lengyel, majd az Eb-ezüstérmes egyszersmind olimpiai részvevő cseh, végül március a magyar válogatottal, március 28-án. A klubcsapatok közül a lengyel Clima és a PVSK mérheti össze az erejét az amerikaiakkal, az Euroliga négyes döntőjébe bejutott magyar együttes jövő szombaton mérkőzik Lisa Leslie-ékkel.

Az amerikai csapat eddig tizenkétszer játszott a mieinkkel, legutóbb a '86-os világbajnokságon. A Németh Ágnes nevével fémjelzett együttes sem tudta megtörni a rossz, nyeretlenségi sorozatot, akkor is alulmaradt a világ egyik legjobb csapata ellen. A Ferencvárosnak ugyanakkor öt éve sikerült a bravúr, Tursics Sándor tanítványai legyőzték a Népligetben a tengerentúli kiválóságokat.

Miért nem az Aréna?

Az eseménnyel kapcsolatos délelőtti sajtótájékoztatón az egyik főszervező, dr. Muszbek Mihály elmondta, tizenhárom és fél millió forintba került, hogy az amerikai társulat kétszer - jövő szombaton Pécsen, vasárnap Budapesten - pályára lépjen Magyarországon.

"A Budapest Sportaréna kibérlése minimálisan hétmillió forintba került volna egy napra, így a Népligetbe kellett vinnünk az összecsapást, ami azt jelenti: mindössze kilencszáz jegy áll rendelkezésünkre" - magyarázta.

Németh Ágiék is a pályán

Muszbek azt is kiemelte, hogy története során először az amerikai NBA televízió csatorna műsorára kerül a magyar válogatott. A meccset felvezetendő a nyolcvanas évek Eb-bronzérmes válogatottja - Németh Ági, Kiss Lenke, Boksay Zsuzsa - találkozik a médiaválogatottal.