Döntetlen a harmadik Lékó-Kramnyik parti

2004.09.28. 17:11
A huszonharmadik lépés után ismét döntetlenben egyezett meg a sakk-világbajnoki döntő két résztvevője, a kihívó Lékó Péter és a címvédő Vlagyimir Kramnyik. A magyar nagymester vezette a világos bábukat, és ellenfele 2-1-re vezet.
A hétfői szünnap után kedden ismét asztalhoz ült a sakk-világbajnoki döntő két résztvevője, Lékó Péter és Vlagyimir Kramnyik. A kihívó Lékó mellett ezúttal már ott lehetett az apósa egyben főedzője, Arsak Petroszjan. Peroszjan nővére New Yorkban szenvedett halálos balesetet, és a döntő első napján a temetésére kellett utaznia a kiváló szakembernek.

Másolták a szombati játszmát, 15 lépésig

Kedden Lékó vezethette a világos bábukat és ismét e4-gyel kezdett. Kramnyik erre a lépésre ugyanúgy az orosz huszárjátékot választotta, mint szombaton, amikor hat és félórás küzdelem után megadásra kényszerítette a szegedi nagymestert.

A parti a tizenhatodik lépésben tért el a szombatitól, az addigi lépéseket szinte pillanatok alatt tette meg a két rivális. Ezek után azonban nem került sor sötét vezéráldozatára - a huszadik lépésben cseréltek -, pozíciós játék folyt, és a huszonharmadik lépés után döntetlenben egyezett meg a két versenyző.

Csütörtökön Kramnyik kezd

A legközelebbi partira csütörtökön kerül sor, akkor Kramnyik lesz világossal. Lékónak továbbra is két győztes jászmára van szüksége a folytatásban, ha meg akarja fosztani Kramnyikot a világbajnoki címétől.