Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tizennyolc magyar éremmel zárult a paralimpia

2004.09.28. 15:47
A négy évvel ezelőtti paralimpiához képest, hat éremmel kevesebbel, szám szerint tizennyolccal (1 arannyal, 8 ezüsttel és 9 bronzzal) zárta a játékokat a magyar küldöttség.
Némileg szerencsés körülmények között, a bócsások jóvoltából megszületett a 18. magyar érem az athéni paralimpia zárónapján.

A Béres Dezső, Gyurkota József páros először a portugálokat verte 5-2-re, majd a spanyolokat 5-3-ra. Hongkong mögött a második, harmadik és negyedik hely sorsát Portugália, Magyarország és Szlovákia között a körbeverések miatt a jobb szettarány döntötte el, mivel mindhárom kettősnek 3 győzelme és 2 veresége volt. A portugálok +12-vel a másodikok, a magyarok pedig +1-gyel bronzérmesek lettek.

A 38 tagú küldöttség így 18 medállal - egy arannyal, 8 ezüsttel és 9 bronzzal - tér haza szerdán. Az egyetlen elsőség Pásztory Dóra nevéhez fűződik, aki megnyerte a 200 méteres vegyesúszást az S8-as kategóriában. Négy évvel ezelőtt, Sydneyben négy arany-, hat ezüst- és 14 bronzérem volt a "termés".

A paralimpia 19:45 órakor kezdődő záróünnepsége a hétfő délelőtti, hét gyermekéletet követelő görögországi buszbaleset miatt jelentősen megrövidült: az eredetileg kétórásra tervezett gála a felére csökken, elmarad a zenés fesztivál és a tűzijáték is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!