Dala Tamás pályázik a vízilabda-elnöki posztra

2004.11.18. 16:14
A Magyar Vízilabda-szövetség december ötödiki tisztújító közgyűlésén a 185-szörös válogatott játékos, Dala Tamás lesz a mostani elnök, dr. Martin György kihívója. Dala az Index elmondta: bízik győzelmében, mert ha irigyei vannak is, ellenségei nincsenek a sportágban.
Múlt hét pénteken jelentette be a Magyar Vízilabda-szövetség (MVSZ) egyik legnagyobb szponzora, a T-Mobile, hogy megvonja eddigi 36 millió forintos támogatását, mert az elnök egyszersmind az elnökség szellemiségét nem tartják huszonegyedik századinak. A társaság vezérigazgató-helyettese, Bodnár Zsigmond jelezte, a december ötödikei tisztújító közgyűlésen ellenjelöltet indítanak. Csütörtökön kiderült: a Nemzeti Sportuszodák igazgatóját, az Újpesttel BEK-győztes, 185-szörös válogatott Dala Tamást jelölik.

Váratlanul érte a felkérés

Dala az Index érdeklődésére elmondta: teljesen váratlanul érte a felkérés, még akkor is, ha az uszodai pletykákban - amikről ő maga is hallott - az ő neve is megfordult. A távoli bombáiról ismert pólós kifejtette, az eddig jól működő rendszeren nem szeretne változtatni, és nagyon örül annak, hogy szerdán Kemény Dénes bejelentette, Pekingig vállalta a válogatott felkészítését.

"Nála jobb szakembert nem ismerek, nála jobb kapitány nem tudok mondani, és ha úgy alakul, biztosan jól együtt fogunk működni" - mondta. Dala nem titkolta, bízik az elnöki pozíció megszerzésében. "Vannak irigyeim, de úgy gondolom, ellenségeim nincsenek, mindenkivel jóban vagyok, akivel csak lehet" - közölte.

A gazdasági helyzetet nem ismeri

Terveiről szólva elmondta, hogy regionális alapokon nyugvó bajnokságot szeretne, és újra kívánja éleszteni a korábban a KSI-ben működő utánpótlás-nevelési rendszert. "A jelenlegi olimpiai bajnok csapatból heten is a sportiskolában nevelkedtek, így ha tartósan a világ előtt akarunk járni, akkor nem lehet vitás, hogy ezt a módszert ismét meg kell honosítani" - magyarázta. Emellett úgy véli, hogy az általa Balatonfűzfőn meghonosított iskola lehet a továbblépés egyik jó példája, ahol a gyerekek a póló mellett más sportágakat is űzhetnek.

"Faramuci a helyzet, mert hallok olyan híreszteléseket, hogy ezeket, az általam megvalósított programokat magáénak tartja a jelenlegi elnök is" - jegyezte meg. Az MVSZ esetleges adósságaival kapcsolatosan csak annyit közölt, hogy nem ismeri a szövetség gazdasági helyzetét, viszont megválasztása esetén van néhány olyan szponzor, akit képes mozgósítani.